Bodrum'da Yelken Yarışları Heyecanı Başladı - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Yelken Yarışları Heyecanı Başladı

Bodrum\'da Yelken Yarışları Heyecanı Başladı

Bodrum'da yelken yarışları heyecanı başladı (2)İLÇE DENİZCİLİĞİNE KATKISI OLANLAR ANILDIMuğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 28'inci kez düzenlenen The Bodrum Cup Uluslararası Deniz Festivali ve Regatta'da yelkenciler, 'İz Bırakanlar' etabıyla denize açıldı.

18.10.2016 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da yelken yarışları heyecanı başladı (2)

İLÇE DENİZCİLİĞİNE KATKISI OLANLAR ANILDI

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 28'inci kez düzenlenen The Bodrum Cup Uluslararası Deniz Festivali ve Regatta'da yelkenciler, 'İz Bırakanlar' etabıyla denize açıldı. Bodrum- Gümüşlük etabıyla başlayan start öncesinde; Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, Bodrum Liman Başkanı Atilla Beyli ve The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, ilçede denizciliğine önemli katkıları olan Ömer Aras, Uğur Boran, Mehmet Oğuz ve Erdoğan Yavaş anısına denize çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. 4 teknenin direğine iz bırakan kişilerin fotoğrafları asıldı. Yarışan yatlarda korna çalarak anma törenine katıldı.

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, "Bodrum Belediyesi İz Bırakanlar etabında, Bodrum Cup'a bugüne kadar hizmet etmiş, destek vermiş ve artık aramızda bulunmayan büyüklerimizi anacağız. Çelenk töreni gerçekleştirdik. Bu iz bırakan kişilerin fotoğrafları da çekildikleri teknelerde yarış boyunca bizle birlikte olacak" dedi.

BODRUM-GÜMÜŞLÜK'TE ETABI BAŞLADI

Bodrum'un ilk ve tek deniz festivalinde bu yıl 77'si ahşap 125 teknede 1500 yelkenci ve misafir denize açıldı. Misafirleriyle birlikte gerçekleştirilen tek yarış olan The Bodrum Cup'ta ilk start saat 11.15'te Cruiser sınıfındaki tekneler için verildi. İkinci start ise Gulet, Tırhandil ve Mozaik kategorisindeki tekneler için verildi. Ege ve Akdeniz'in en büyük yat organizasyonlarından biri olan The Bodrum Cup'ta 9 kategoride 125 tekne mücadele etti. 15 millik Bodrum-Gümüşlük rotasında düzenlenen yarışlarda, bazı yelkenliler rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı.

BU YIL BEBEKLERİYLE GELDİLER

Etkinliğin geçen yıl Bodrum-Gümüşlük etabının sonunda, binlerce kişinin önünde dünya evine giren yelken ve yat eğitmeni 41 yaşındaki Atilla Tamdemir ile fotoğraf sanatçısı Seda Tamdemir, bu yıl yarışlara tekrar katıldı. Geçen yıl balayını da gerçekleştirdikleri teknede bu yıl, 3 aylık kızları Ada Su Tamdemir ile birlikte evlilik yıldönümlerini kutladı. 3 aylık Ada Su Tamdemir ise aynı zamanda yelken yarışlarına katılan en küçük yelkenci oldu.

Etkinliğin amacı hakkında konuşan Başkan Kocadon ise, "Bugünlerde birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Bu aynı zamanda bizleri de bir araya getiriyor. Sadece Bodrum'dan değil, tüm Türkiye'den ve yurtdışından da katılımcılar var. Yelken yarışlarının esas amacı, gelecek nesillere yelkeni sevdirmek, onları yelken sporuna alıştırmak. 28 yıldır yaptığımızın meyvelerini de siz de görüyorsunuz ki, yelken yarışlarında bütün madalyalar Bodrum'a geliyor. Bunun için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu yarışlar bizler olduğu müddetçe ve yeni nesiller geldiği müddetçe de olamaya devam edecektir" dedi.

The Bodrum Cup ilk gün etabının sonunda denizin ortasında yüzer sergi galerisi açılacak ve karma eserler sergilenecek. Gümüşlük Sahili'nde ise akşam Model grubunun solisti Fatma Turgut Konser verecek.

The Bodrum Cup, 19 Ekim'de Gümüşlük-Leros Etabı, 20 Ekim'de Leros-Leros etabı, 21 Ekim'de Leros-Yalıkavak etabı ile devam edecek. 22 Ekim'de yapılacak Yalıkavak-Bodrum etabıyla yarışlar sona erecek ve Halikarnas Disko'da düzenlenecek ödül töreni ve Sertab Erener konseri ile sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Yelken Yarışları Heyecanı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement