Bodrum'da Yeni Bir Res Tartışması Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da Yeni Bir Res Tartışması Başlıyor

Bodrum\'da Yeni Bir Res Tartışması Başlıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz aylarda Yalıkavak Mahallesi Geriş mevkinde yapılmak istenen Rüzgar Elektrik Santralleri çevrecilerin ve bölge halkının tepkisini çekmiş, yaşanan olaylar ve açılan mahkemeler sonucunda RES yapımları şimdilik durdurulmuştu.

29.06.2015 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz aylarda Yalıkavak Mahallesi Geriş mevkinde yapılmak istenen Rüzgar Elektrik Santralleri çevrecilerin ve bölge halkının tepkisini çekmiş, yaşanan olaylar ve açılan mahkemeler sonucunda RES yapımları şimdilik durdurulmuştu.

Yalıkavak Geriş mevkiinde yapılmak istenen ve şimdilik duran proje sonrası şimdide Bodrum'un girişinde bulunan Güvercinlik Mahallesi sırtlarına yapılmak istenen 13 adet RES gündeme geldi. Güvercinlik başta olmak üzere çevre mahalle muhtarlarının da vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda bölgeye RES yapılmasını istemedikleri öğrenilirken, talepler doğrultusunda vatandaşların avukatlığını ise çevre konularında açtığı davalarla tanınan avukat Remzi Kazmaz ve Cem Yalçın üstlenmiş durumda.

Edinilen bilgilere göre avukatlar tarafından dava dilekçesinin hazır olduğu, muhtarlarla yapılacak son bir görüşmeden sonra Güvercinlik sırtlarında yapılmak istenen Rüzgar Elektrik Santrallerinin yapımının durması için dava açılacağı, Güvercinlik Mahallesi başta olmak üzere Kumköy, Pınarlıbelen, Yalı ve Çamköy halkının bölgede yapılacak RES'leri istemediği ve dava seyrine göre hareket edecekleri öğrenildi.

Proje dosyasında; "Muğla İli, Bodrum İlçesi, Güvercinlik Mahallesi, İzin Tepe, Moralıncı Tepe, Sivri Tepe, Ardıç Tepe, Yılanlı Tepe, Küçüktırman Tepe, Düz Tepe, Denizgören Tepe ve Kocasarnıç Tepe Mevkiilerinde, 1/25.000 ölçekli memleket haritasının N19-d4 no.lu paftasında 1941,422 ha kullanım alanı içerisinde 13 adet türbin toplam 33 MW elektrik üretimi sağlayan rüzgar enerji santrali projesidir" şeklinde belirtilen alanlarda yapılmak istenen RES'lerin konulacağı alanların tamamının ise Orman'a ait alanlar olduğu, yapılacak çalışmalar kapsamında 2 binin üzerinde ağaç kesileceği de öğrenilen bilgiler arasında yer alıyor.

Proje dosyasında proje sahibi olarak Yıldız Enerji Elektrik Üretim A. Ş. firması gözükürken, firmanın bağlı olduğu holdingin internet sitesinde bir çok proje yer alırken Güvercinlik mahallesinde yapılacak Rüzgar Elektrik Santralleri ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bodrum'da Yeni Bir Res Tartışması Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kaptan: nedense hepte en şahane manzaralı yerler seçiliyor mükemmel villalık yerler tıpkı yangıla mücadelecilerin yaptıkları villalar gibi lojman adı altında yerse tabi ........ 0 0 Yanıtla

Advertisement