Bodrum'daki 'Laik ve Bilimsel Eğitim' Eyleminde Sürpriz Evlilik Teklifi - Son Dakika
Güncel

Bodrum'daki 'Laik ve Bilimsel Eğitim' Eyleminde Sürpriz Evlilik Teklifi

Bodrum\'daki \'Laik ve Bilimsel Eğitim\' Eyleminde Sürpriz Evlilik Teklifi

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'na (Eğitim-Sen) üye öğretmenler, 'laik- bilimsel, anadilde eğitim ve demokratik yaşam' talebiyle Muğla ve ilçelerinde eylemler düzenledi.

13.02.2015 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'na (Eğitim-Sen) üye öğretmenler, 'laik- bilimsel, anadilde eğitim ve demokratik yaşam' talebiyle Muğla ve ilçelerinde eylemler düzenledi. İşbaşı yapmayarak yürüyüş düzenleyen öğretmenler, basın açıklamalarıyla hükümeti eleştirdi. Bodrum'daki protesto, emekli turizmci Mehmet Levent Öncel'in öğretmen Şükriye Akengin'e yaptığı sürpriz evlilik teklifiyle farklı bir anlam kazandı.

Kent merkezindeki eylemde; Eğitim-Sen Muğla Şubesi'ne üye öğretmenler, Menteşe İlçesi'ndeki Sınırsızlık Meydanı'nda toplandı. 'Eşit, parasız, bilimsel, laik, anadilde eğitim istiyoruz' yazılı pankart açan grup, 'AKP elini eğitimden çek', 'Zorunlu din dersi kaldırılsın' sloganları attı. Grup adına basın açıklamasını yapan Eğitim- Sen Muğla Şube Başkanı Bilge Taşkıran, "Eğitim sistemi ve okulların tamamen siyasi tamamen iktidarın denetimine girmesine ve egemen ideolojiye teslim edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bugün ülke çapında gerçekleşen okul boykotu ve iş bırakma eylemimiz siyasi iktidara yönelik toplumun vicdanını sesini yansıtmaktadır. Siyasi iktidarı, toplumu din, dil, mezhep ve kimlik farklılıkları üzerinden kutuplaştırma politikalarına son vermeye, kamusal, bilimsel, laik ve anadilde eğitim karşıtı uygulamalarını derhal durdurmaya çağırıyoruz" dedi. Basın açıklamanın ardından grup, dağıldı.

MARMARİS

Birleşik Haziran Hareketi (BHH) öncülüğünde eğitim alanındaki düzensizlikleri protesto etmek amacıyla ülke çapında düzenlenen eğitimdeki bir günlük boykot eylemi nedeniyle aralarında KESK ve EĞİTİM-SEN Marmaris şubelerinin de bulunduğu bir grup, Marmaris Atatürk Anıtı önünde toplandı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve CHP'nin de destek verdiği harekette vatandaşlar 'Gaza değil eğitime bütçe. Gerici, Şeriatçı Eğitime hayır' yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Basın açıklamasının ardından bir süre halay çekin grup, olaysız şekilde dağıldı.

ORTACA

Birleşik Haziran Hareketi'nin "Laik ve bilimsel eğitim için bugün okula gitmeyin" çağrısına Eğitim-Sen Ortaca Şubesi üyeleri de destek verdi. Derslere girmeyen öğretmenler okulu boykot edip Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Eyleme Ortaca Pir Sultan Abdal Derneği, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları da eyleme destek verdi. Grup adına basın açıklamasını yapan Eğitim Sen Ortaca Şube Başkanı Nuri Demir, hükümeti eleştirdi. Topluluk basın açıklamasının sessizce dağıldı.

BODRUM

Bodrum Belediye Meydanı'nda toplanan grup ise ellerinde 'Eğitim annemin dilindedir', 'Çocuklar imam olmayacak', 'namaz camide, bilim okulda öğrenilir', 'Bilim ve laik eğitim için ayaktayız', '57 İslam ülkesi bir Japonya etmiyor', 'Öğrencileri maymun ettiniz, evrim bizimle başlayacak', 'Hükümet çağdaş, milli eğitimi boğuyor' yazılı pankartlar taşıdı. Alandan 'Yaşasın sınıf dayanışması', 'Birleşe birleşe kazanacağız' ve 'Çağdışı eğitime hayır' sloganları yükseldi. Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim- Sen Bodrum İlçe Temsilcisi Ahmet Paksoy, hükümeti eğitim politikasını eleştirdi.

SÜRPRİZ EVLİLİK TEKLİFİ

Eylemin sonunda konuşmak istediğini söyleyen emekli turizmci Mehmet Levent Öncel (52), 6 ay önce yine meydandaki bir eylemlerde tanıştığı Pınarlıbelen Nilgün Dr. Kerim Cangır Ortaokulu'nda Fen Bilgisi Öğretmeni Şükriye Akengin'e şaşkın bakışlar arasında evlenme teklifi etti. Öncel, "Meydanlarda tanıdığım benim biricik sevgilim benimle evlenir misin?" diyerek yere diz çöküp, yüzüğü uzattı. Akengin de gözyaşları içinde yanına gelerek sarıldı. Yüzüğü parmağına takmasının ardından kalabalığın arasından "Cevabını duymadık" yorumlarının gelmesiyle Akengin mikrofonu alarak, "Çok sevdiğim için evet" diye bağırdı. Sürpriz evlilik teklifi sonrası topluluk dağıldı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'daki 'Laik ve Bilimsel Eğitim' Eyleminde Sürpriz Evlilik Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement