Bodrum, Dünya Squash Merkezi Olma Yolunda - Son Dakika
Güncel

Bodrum, Dünya Squash Merkezi Olma Yolunda

Bodrum, Dünya Squash Merkezi Olma Yolunda

Avrupa Squash Federasyonu Başkanı Zena Wooldridge, squashın merkezi yapılmak istenen Bodrum'da incemeler yapıp, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret etti, görüş alışverişinde bulundu.

18.05.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Squash Federasyonu Başkanı Zena Wooldridge, squashın merkezi yapılmak istenen Bodrum'da incemeler yapıp, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret etti, görüş alışverişinde bulundu.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin (BOYD), 2 yıldır Bodrum'un Squash'ta Dünya Organizasyon ve Kamp Merkezi olması için yürüttüğü çalışmalar sonuç verdi. Bodrum'a davet edilen Avrupa Squash Federasyonu Başkanı Zena Wooldridge, projeyi daha kapsamlı incelemek ve startını vermek için ilçeye geldi. Wooldridge, Gelişmekte Olan spor Branşları Federasyonu Başkanı Hasan Öztürk, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret etti. Federasyon Başkanı Wooldridge, "Squash sporuna destek verecek proje nedeniyle çok mutluyuz. Avrupa'da 45 üyesi olan bir federasyonuz. Bu nedenle de Dünya Federasyonu'nda önemli bir yer tutuyoruz. Squash gelişen ve dünyada yaklaşık 20 milyon lisanslı sporcusu olduğunu bildiğimiz bir spor. En kısa zamanda da olimpik bir dal olarak, olimpiyatlarda yer almasını hedefliyoruz. Bu spor için geniş, yüksek kaliteli yerler gerekiyor. Bu kriterlerde yerler az. Bodrum'un squash sporu için yapılanması çok önemli bir gelişme. Her konuda yardımcı olmaya hazırız. Doğru yapıları bir araya getirmek önemli. Bu işe bu kadar destek ve önem veren bir belediye başkanı olması da çok sevindirici. İyi bir ekip çalışmasıyla, kaliteli ve uygun tesis de yapıldığında önemli turnuvalarında merkezi haline gelir. 2018'de Dünya Squash Şampiyonası'nı Bodrum'da yapabiliriz. Ama önce tesisleri ve kamp alanlarını görmemiz gerek" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 20 yıldır squash oynadığını belirterek, "Sürdürülebilir turizm için önemli bir adım olacağını düşünüyorum. Bodrum'da yapılacak bir yarışma, bu sporun tanınmasına da katkı sağlayacak. Belki bu yarışmalardan sonra, bu sporun olimpik bir dal olmasına da katkı sağlamış oluruz. Bodrum'daki oteller de squash alanı yaparak destek veriyorlar. Bodrum'a gelecek her sporcunun bir tanıtım elçisi olacağına inanıyorum. Belediye ve devlet eliyle yapılacak merkeze, otellerinde kendi bünyelerinde destek vermesi aynı hedef için adım atmak çok önemli" dedi.

Federasyon Başkanı Öztürk, Başkan Wooldridge'e, Başkan Kocadon'a ve BOYD Başkanı Karcılıoğlu'na girişimlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Kocadon da, Başkan Wooldridge'e ve Başkan Öztürk'e Bodrum'u tanıtan broşürlerden hediye etti.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Hasan Öztürk, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu ve Avrupa Squash Federasyonu Başkanı Zena Wooldridge, daha sonra Bodrum'da otellerde yer alan squash kortların inceledi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum, Dünya Squash Merkezi Olma Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement