Bodrum - Ege'deki Umut Yolculuğunda Acı Bilanço - Son Dakika
Güncel

Bodrum - Ege'deki Umut Yolculuğunda Acı Bilanço

Bodrum - Ege\'deki Umut Yolculuğunda Acı Bilanço

Ege'deki umut yolculuğunda acı bilanço Ege'de, bu yılın başından itibaren ilk 17 gün içindeki umut yolculuklarında yaşanan facialar, acı bilançoyu ortaya koydu.

26.01.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege'deki umut yolculuğunda acı bilanço

Ege'de, bu yılın başından itibaren ilk 17 gün içindeki umut yolculuklarında yaşanan facialar, acı bilançoyu ortaya koydu. Bu süreçte Türkiye kıyılarından Yunan adalarına geçen kaçak sayısının 36 bin 528 olduğu, 149 kaçağın ise yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Yunanistan'da yayın yapan 'www.migrantreport.org' adlı sitesi, Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı'ndan (The UN Refugee Agency-UNCHR) alıntı yaparak, Midillli, Sakız, Sisam, Samos, Leros, Bulamaç (Farmakonisi), Agathonisi, Kilimli (Kalimnos) ve İstanköy (Kos) adalarına geçen kaçak rakamlarının yer aldığı bir rapor hazırladı. Bu yılın ilk 17 gününde Türkiye kıyılarından Yunan adalarına geçen kaçak sayısının 36 bin 528 olduğu, 149 kaçağın ise Ege'nin soğuk sularında umut yolculuğunda yaşamını yitirdiği duyuruldu. Lastik bot, eski balıkçı tekneleri ve sürat tekneleriyle Yunan adalarına geçen kaçaklardan 17 bin 537'sinin Midilli, 6 bin 817'sinin Sakız, 2 bin 155'nin Samos, 400'ünün Agathonisi, 1851'inin Leros, 1070'nin İstanköy adalarına çıktıkları açıklandı. Geri kalan diğer kaçakların ise diğer adalara ulaştığı belirtildi.

SURİYELİLER 1'İNCİ SIRADA

Adalara ulaşan kaçakların önemli bir bölümünün feribotlarla, Pire ve Atina'daki mülteci kamplarına gönderildiği kaydedildi. Kaçaklar arasında yüzde 56'lık oranla Suriyelilerin birinci sırada, yüzde 25 ile Afganların ikinci ve yüzde 10'la İranlıların üçüncü sırada yer aldığı belirtildi. Pakistan, Irak, Filistin, Somali, Kenya vatandaşlarının da kaçaklar arasında bulunduğu kaydedildi.

BAŞSIZ BEBEK CESEDİ

Midilli ve Samos adası yakınlarında bugün de ikisi kadın biri yetişkin erkek, biri üç yaşlarında çocuk olan toplam dört kaçağın cesedine ulaşıldığı kaydedildi. Göçmenleri Kurtarma ve Yardım Komisyonu'nda görevli Mustafa isimli Suriye uyruklu görevlinin, Midilli sahiline vuran başsız bebeğin cesedi başında dua ederken çekilmiş sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan fotoğraf ve video görüntüleri de yürekleri dağladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum - Ege'deki Umut Yolculuğunda Acı Bilanço - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement