Bodrum - Gökkuşağı Balesi Bodrum'da Sahnelendi - Son Dakika
Güncel

Bodrum - Gökkuşağı Balesi Bodrum'da Sahnelendi

Bodrum - Gökkuşağı Balesi Bodrum\'da Sahnelendi

Gökkuşağı Balesi Bodrum'da sahnelendi MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 13'üncü düzenlenen Uluslararası Bale Festivali'nde, İstanbul Devlet Opera ve Balesince sahneye konulan 'Gökkuşağı Balesi' beğeni topladı.

22.07.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gökkuşağı Balesi Bodrum'da sahnelendi

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 13'üncü düzenlenen Uluslararası Bale Festivali'nde, İstanbul Devlet Opera ve Balesince sahneye konulan 'Gökkuşağı Balesi' beğeni topladı.

Devlet Opera ve Genel Müdürlüğü tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen 13'üncü Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde İstanbul Devlet Opera ve Balesi sahne aldı. Bodrum Kale Kuzey Hendeğindeki 'Gökkuşağı Balesi'ni; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, tiyatro sanatçısı Dilek Türker ve tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu Salih Kalyon'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 1500 kişi izledi.

GÖSTERİDEKİ ÜÇ BÖLÜM İLGİYLE İZLENDİ

Gösterinin ilk perdesinde koreografisi Christopher D' Amboise ait olan 'Just One of Those Things' adlı bölüm seyirciye sunuldu. İkinci bölümünde müziği John Adams, Alva Noto ve Ryuichi Sakamoto'ya, koreografisi Young Soon Hue'ye ait 'Contrast' sanatseverler ile buluştu. Havaalanında geçen ve insan ilişkilerini anlatan gösteri ilgiyle izlendi. Üçüncü ve son bölümde müziği Btacuka- Bob Downes'a, koreografisi Robert North'a ait 'Troy Game' sahneye konuldu. Erkeklikle ilgili kavramlar üzerine hayat bulan gösteri; antik çağ, Kızılderili ritüellerine ve maçoluk imajına yapılan esprili göndermeleriyle dikkati çekti. Yaklaşık iki saat süren gösterinin sonunda sanatseverler, dansçıları alkış yağmuruna tuttu.

24 TEMMUZ'DA 'CARMEN' SAHNELENECEK

Festival kapsamında 24-25 Temmuz'da, Devlet Opera ve Balesi ve Krasnoyarsk Tiyatrosu tarafından 'Carmen' adlı gösterisinin sanatseverlerle buluşacağı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum - Gökkuşağı Balesi Bodrum'da Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement