Bodrum Her Kulaç Doğayı Korumak İçin Atıldı - Son Dakika
Güncel

Bodrum Her Kulaç Doğayı Korumak İçin Atıldı

Göllerin kirliliğine dikkat çekmek için sürdürülen 'Her Kulaç Göllerimize Bir Nefes' projesi kapsamında, engelli milli sporcu Kemal Özdemir, Bafa Gölü'nün Aydın sınırından Muğla sınırına kadar tek koluyla yüzdü.

19.08.2016 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göllerin kirliliğine dikkat çekmek için sürdürülen 'Her Kulaç Göllerimize Bir Nefes' projesi kapsamında, engelli milli sporcu Kemal Özdemir, Bafa Gölü'nün Aydın sınırından Muğla sınırına kadar tek koluyla yüzdü. Deniz Temiz Derneği/TURMEPA'nın hem deniz ve su kaynaklarının kirliliği ile mücadeleye dikkat çekmek hem de engellilerin su sporuna ilgisini artırmak amacıyla sürdürdüğü 'Her Kulaç Göllerimize Bir Nefes' projesiyle ilgili etkinlik Aydın ve Muğla ili sınırları içerisindeki Bafa Gölü'nde gerçekleştirildi. Sol kolu olmayan, milli atlet 56 yaşındaki Kemal Özdemir, Bafa Gölü'nde yaklaşık bir mil yüzdü. Aydın sınırları içerisindeki Bafa Gölü'nün batı kıyısında bulunan Sobran koyu açıklarına tekne ile giden Özdemir'e TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural da eşlik etti. Tekneden göle atlayan Özdemir ile Özkural yaklaşık bir mil yüzdükten sonra Muğla ili sınırları içerisindeki Bafa Mahallesi'ne bağlı Kapıkırı Mevkii'nde karaya çıktı. Yaklaşık 30 dakika süren yüzüşün ardından karaya çıkan Özdemir ve Özkural'ı kıyıda köylüler ve turistler karşıladı.

"BİZ KİRLETTİK, BİZ TEMİZLEYİP KORUYACAĞIZ"

Bafa Gölü'ndeki kirliliğin yok edilemeyecek düzeyde olmadığını söyleyen Kemal Özdemir "Doğayı insanoğlu olarak biz kirlettik, temizlemek ve korumak yine bizlerin görevi. Bu nedenle bu projeye katıldım. Göllerimiz kurumadan, bataklığa dönmeden, ölmeden ve burada yaşayan canlıların nefes almasını sağlamak için mutlaka yapabileceğimiz bir şey olmalı. Ben problemleri çözmek için değil göstermek için buradayım. Rahmetli Mustafa Koç sayesinde TURMEPA öncülüğünde çevre duyarlılığı ve bilinci gelişmiştir. O'nu rahmetle anıyoruz" dedi.

"22 YILLIK MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Gölden çıktıktan sonra açıklama yapan Genel Müdür Özkural ise "Ülkemizin gölleri, denizleri, akarsuları temiz olsun. Biz bu güzellikleri büyüklerimizden temiz aldık, çocuklarımıza daha temiz olarak teslim etmeliyiz. Bu sadece Türkiye'nin değil insanlığın bir sorunudur. Hep birlikte el ele vererek bu güzelliklerimizi korumalıyız. Bafa Gölü'nde doğal yaşamın sona ermesi demek ayrıca bu gölden ekmek yiyen bu gölün etrafında doğup büyüyen insanlarımızın geleceği için de bir felakettir. Bu nedenle bu varlıklarımıza sahip çıkmamız lazım. TURMEPA olarak tam 22 yıldır bu mücadeleyi sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Özdemir ve Özkural bugün akşam saatlerinde CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ü makamında ziyaret ederek, Bafa Gölü'nün korunması için daha yoğun mücadele ve destek verilmesini isteyecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Her Kulaç Doğayı Korumak İçin Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement