Bodrum Karaova Bağbozumu Buluşması - Son Dakika
Yerel

Bodrum Karaova Bağbozumu Buluşması

Bodrum ilçesinde yöresel halı, kilim ve yiyeceklerin tanıtıldığı festivalde renkli görüntüler yaşandı.

26.09.2015 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum ilçesinde yöresel halı, kilim ve yiyeceklerin tanıtıldığı festivalde renkli görüntüler yaşandı.

Bodrum Belediyesi, Bodrum Kent Konseyi, Milas Belediyesi, Milas Kent Konseyi ve Karaova-Der'in katkılarıyla düzenlenen Bodrum Karaova Bağbozumu Buluşması, Mumcular Mustafa Kalem Parkı'nda başladı. Etkinlikte yöreye özgü kıyafetler, halı, kilim gibi ürünler ile organik yiyecekler satışa sunuldu.

Bodrumluların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği festivalde, kadınlar tarafından park içerisinde halı ve kilim dokunması ilgi çekti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin gerçek değerlerini sergilemekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Etkinlikte, yöresel halıdan kilime, keşkeğe kadar birçok ürününü vatandaşlarla buluşturduklarını anlatan Kocadon, şöyle konuştu:

"Bu değerlerimizi görmek, bizi mutlu ediyor. Bizim aslımız bu. Bunlara sahip çıkmak durumundayız. Özellikle Bodrum'da turizm yükselirken Bodrum bölgesinde bazı tarımla ilgili bölümlerimizi kaybettik ama elimizde bir tek yer var. Hem sürdürülebilir turizm için hem de gelecek nesillerimiz için Karaova bölgesi. Onun için burada tarım sektörüne ve üreticilere büyük destek vereceğiz. Bağbozumu şenliği bundan sonra da devam edecek."

Karaova Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Öztürk de festivalin çok keyifli geçtiğini ifade etti.

Bölgenin değerlerini ortaya koymak için herkesin festivalde hazır olduğunu dile getiren Öztürk, "Ürünlerini sergiliyorlar. Misafirlerimiz de yoğun şekilde stantları geziyor. Bu festivali önümüzdeki yıllardan itibaren geleneksel hale getirmek için çalışmalarımız var. Üreticilerimizin ürünlerini birleştirmek, yeni birlik kurmak adına yeni bir yol haritası çizeceğiz" diye konuştu.

Bilgilendirme toplantılarının yanı sıra "bağcılık", "zeytin ve zeytinyağında kalite", "çiçekçilik" gibi konularda öğretim üyelerinin katılımıyla panellerin gerçekleştirildiği Bodrum Karaova Bağbozumu Buluşması etkinliği, yarın Altay konseriyle sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bodrum Karaova Bağbozumu Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement