Bodrum Katı Kültür Merkezi'ne Dönüşüyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Bodrum Katı Kültür Merkezi'ne Dönüşüyor

Bodrum Katı Kültür Merkezi\'ne Dönüşüyor

Mersin Altan Erkekli Sahnesi Genlik ve Sanat Kulübü, 10. Yılında Mersin'in ilk özel kültür merkezi'ni kuruyor

12.09.2014 00:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2004 yılında oyuncu ve yönetmen Mehmet Tekkanat tarafından kurulan Altan Erkekli Sahnesi, kuruluşunun 10. yılında Mersin’e bir kültür merkezi kazandırmak için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Gazi Mahallesi 2.cadde üzerinde bir binanın kullanılmaz haldeki bodrum katını satın alarak, Mersin’in ilk özel kültür merkezi haline getiriyor.

SANATIN HER DALI VAR

Yaklaşık 400 metrekare bir alanda oluşturulacak olan kültür merkezi bünyesinde, bale, müzik, resim ve drama olmak üzere 4 atölye, bir de 80 kişilik bir tiyatro sahnesinin olacağı bilgisini aktaran Altan Erkekli Sahnesi Gençlik ve Sanat Kulübü Başkanı Riyadhan Kartal, “Açılacak olan bu kültür merkezi’nde sanatın her dalını görmek mümkün olacak” dedi.

RÜSTÜ ASYALI KÜLTÜR MERKEZİ

Kulübün isim babası ve onursal başkanının usta oyuncu Altan Erkekli oluğunu belirten Kartal, “Kurucumuz Mehmet Tekkanat’ın bir ilkesi vardı. Salonumuza “yaşayan bir ustanın” adını vermek. Bu güzel geleneği biz de devam ettirmeye kararlıyız. O yüzden, yeni salonumuza hocam Rüştü Asyalı’nın ismini vereceğiz” dedi

KREDİ ÇEKTİK

Bu özel salonu Mersin’e kazandırmak için, kredi çektiklerini, ama yeterli olmadığını ifade eden, Kurucu- Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat ise, “Bu salonu hayata geçirmek bizim ve Mersin için çok önemli. Maddi desteğe ihtiyacımız var. Birçok dostumuz bize maddi destekte bulunuyor. Yapım aşamasında şu ana kadar destekte bulunan sevgili sanat dostlarına sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

AÇILIŞ RÜŞTÜ ASYALI’DAN

Kültür Merkezi'nin açılışına, başta Altan Erkekli ve Rüştü Asyalı olmak üzere birçok ünlü sanatçının geleceği belirtildi.

Muhabir: Mehmet KOÇAK/ MERSİN

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Bodrum Katı Kültür Merkezi'ne Dönüşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement