Bodrum-Küçük Yelkenci Ada, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Bodrum-Küçük Yelkenci Ada, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bodrum-Küçük Yelkenci Ada, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Küçük yelkenci Ada, son yolculuğuna uğurlandıMUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, bir otomobilin çarpmasıyla ağır yaralanan ve yoğun bakım ünitesindeki yaşam mücadalesini 17 gün sonra kaybeden 10 yaşındaki yelken sporcusu Ada Uz, gözyaşları içinde toprağa verildi.

23.06.2016 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük yelkenci Ada, son yolculuğuna uğurlandı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, bir otomobilin çarpmasıyla ağır yaralanan ve yoğun bakım ünitesindeki yaşam mücadalesini 17 gün sonra kaybeden 10 yaşındaki yelken sporcusu Ada Uz, gözyaşları içinde toprağa verildi. Oya Erol Uz ve Ömer Uz çifti, tek çocuklarını beyaz giyinerek son yolcuğuna uğurladı. Cenazede anne Uz'un oğlunun tabutu başında, Anneciğim hiç korkma çok güzel bir yere gidiyorsun. Kesin buradan daha güzel bir yer. Seni çok seviyor ve saygı duyuyorum. Sana saygımdan dolayı da gitmene izin veriyorum. Seni ne kadar sevdiğimi asla unutma sözleri yürekleri dağladı.

TED Bodrum Koleji ve Turgutreis Yelken Kulübü lisanslı sporcusu 10 yaşındaki Ada Uz, geçen 5 Haziran'da annesi Oya Erol Uz (41) ile birlikte Turgutreis Mahallesi'ndeki yelken antrenmanından dönerken Atatürk Caddesi'nin kenarında gördüğü ağaçtan dut yemek için yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada Bodrum'daki bir otelde ön büro personeli olarak çalışan Hayal Aktar'ın (38) kullandığı 48 TH 678 plakalı otomobil, Uz'a annesinin gözü önünde çarptı. Ağır yaralanan çocuk, ambulansla Özel Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması gecirdiği belirlenen Uz, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Uz, doktorların müdühalelerine rağmen dün (çarşamba) sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Küçük yelkenci Ada Uz için bugün ikindide, Turgutreis Mahallesi'ndeki Yalı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Uz'un annesi Oya Erol Uz, babası Ömer Uz, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, Muğla Yelken İl Temsilcisi Esra Aşkar Güven, Turgutreis Yelken Kulübü antrenör ve sporcuları ile Ada'nın öğrenim gördüğü TED Koleji öğretmenleri ve sınıf arkadaşları katıldı. Cenaze töreni sırasında Ada'nın yelken sporcusu arkadaşları göz yaşlarını tutamadı.

BEYAZLAR İÇİNDE GELDİLER.

Anne Oya Erol Uz, baba Ömer Uz ve Ada'nın yelkenci arkadaşarı cenazeye beyaz giyinerek geldi. Uz çifti, tek çocuklarının cenazesinde metin olmaya çalıştı. Ancak, bu uzun sürmedi. Anne Oya Erol Uz, olunun tabutu başında, Anneciğim hiç korkma çok güzel bir yere gidiyorsun. Kesin buradan daha güzel bir yer. Seni çok seviyor ve saygı duyuyorum. Sana saygımdan dolayı da gitmene izin veriyorum. Seni ne kadar sevdiğimi asla unutma. Huzur içinde ol oğlum. Rabbimin en güzel yolu senin olsun diyerek, ağlaması yürekleri dağladı.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serdar Belli de Ada'mızı yaşatabilseydik keşke. Yaşatmak için her şey yapıldı. Geleceği olan iyi sporcularımızdandı, acımız gerçekten çok büyük. Bu acının tarifi yok. Söylenecek fazla bir söz de yok. Allah ailesine ve yakınlarına sabır versin diyerek, duygularını paylaştı.

BODRUM'UN DENİZLERİ ADA'SIZ NE YAPAR

Yelken Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Esra Aşkar Güven de törendeki konuşmasında, Bodrum'un denizleri Ada'sız ne yapar Çocuk, gittiğin yerde rüzgar senden yana olsun, denizler önünde eğilsin, dalgalar sarsın güzel ruhunu... Gittiğin yer yosun koksun, içine çektiğinde tüm ruhun anneciğinin, babacığının, tüm ailenin, Bodrum'un sevgisiyle dolsun. Yelken dünyası seni asla unutmayacak dedi.

Kılınan namazın ardından küçük yelkenci Ada'nın annesi Oya Erol Uz ve babası Ömer Uz ile cenazeye katılan diğer yakını ve sevenleri tarafından bir süre omuzlarda taşınan cenazesi Akçaalan Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

Öte yandan Ada Uz'a ölümün ardından tekrar jandarma tarafından gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen otomobil sürücüsü Hayal Aktar, tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum-Küçük Yelkenci Ada, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement