Bodrum Kuyuya Düşen Porsuğu Akut Ekibi Kurtardı1 - Son Dakika
Güncel

Bodrum Kuyuya Düşen Porsuğu Akut Ekibi Kurtardı1

Bodrum Kuyuya Düşen Porsuğu Akut Ekibi Kurtardı1

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, düştüğü kuyusunun 3'üncü metresindeki su pompasının bulunduğu bölümde mahsur kalan porsuk Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum ekibi tarafından bir saatlik çaba sonucu güçlükle kurtarılıp, doğal ortamına bırakıldı.

27.03.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, düştüğü kuyusunun 3'üncü metresindeki su pompasının bulunduğu bölümde mahsur kalan porsuk Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum ekibi tarafından bir saatlik çaba sonucu güçlükle kurtarılıp, doğal ortamına bırakıldı.

Çiftçi Mehmet Özsarı, dün Gümüşlük Mahallesi, Kaba Mevkisi, 1094 Sokak'taki ait mandalina bahçesindeki 15 metre derinliğindeki su kuyusunun pompasının bulunduğu bölüme bir porsuk düştüğünü farkedip, Bodrum Belediyesi ve AKUT Bodrum ekibinden kurtarılması için yardım istedi. Dört kişilik AKUT Bodrum ekibi, kuyunun ağız kısmının 3 metre aşağısındaki su pompasının bulunduğu bölümde mahsur kalan hayvanının kurtarılması için operasyon başlattı. Önce AKUT Bodrum ekibinden Ulaş Akman, iple kuyuya inip, porsuğu fileli kepçe ile yakalamak istedi. Uzun süre kepçeye girmemekte direnen porsuk AKUT ekibine zor anlar yaşattı. Yaklaşık 20 dakikalık bir çaba sonucu kepçeyle yakalanan porsuk, fileyi parçalayıp, kurtuldu. Bunun üzerine Akman, yaklaşık 17 kiloluk hayvanı yakalamak için çift kat yapılan ağ kullandı.

Ağın içine girmesi sağlayan porsuk yakalanıp, halat yardımıyla yukarı çekildi. Çok korktuğu belirlenen porsuk bir süre sakinleşmesi beklendikten sonra doğal ortamına bırakıldı.

Bahçe sahibi Özsarı, porsuğu kurtaran AKUT ekibine teşekkür edip, "Bir gün önce porsuğu kuyuda fark ettim. Kuyunun duvarlarını eşeleyerek çıkmaya çalışmış ama başarılı olamamıştı. AKUT ekibi, 1 saatlik bir çaba sonucu hayvanı kurtardı. Porsuğun kuyunun suyla dolu bölümüne düşmemiş olması da büyük şans" dedi.

AKUT Bodrum Üyesi Hatice Öztürk ise kuyuda mahsur kalan porsuğu kurtarırken vahşi bir hayvan olması nedeniyle zorlandıklarını vurgulayıp, "Neyseki operasyon başarıyla tamamlandı. Porsuk, kurtarılıp, doğal yaşamına dönmesi sağlandı" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Kuyuya Düşen Porsuğu Akut Ekibi Kurtardı1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi
    13:59 Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Hisarcık Beşevler İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenim gören 176 öğrenciye trafik güvenliği, güvenli internet kullanımı ve mahremiyet konularında eğitim verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eğitimlerde, genel trafik kuralları, yayaların uyacakları trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve kişisel güvenlik konuları ele alındı. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor
    13:56 Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor

    Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde hizmet veren yaklaşık 3 milyon kişiye kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak amacıyla Çorum'da dev bir yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında Çorum Zanaatkarlar Sitesi'nde yapılan çalışmalarla enerji altyapısı tamamlanırken, bölgeye toplamda 165 milyon TL yatırım yapıldı. YEDAŞ'ın bu projeleri desteklemesiyle Çorum'da hizmet veren esnafların tek bir çatı altında toplanacağı modern sanayi projesi tamamlanmış oldu.

  • Alanya'da apartmanın 3. katından düşen kız çocuğu yaralandı
    13:54 Alanya'da apartmanın 3. katından düşen kız çocuğu yaralandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir apartmanın 3. katından düşen 9 yaşındaki kız çocuğu yaralandı. Olayın ardından kız çocuğu hastaneye kaldırıldı.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu
    13:54 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu. Erdoğan, otobüsle geçtiği güzergahta vatandaşları selamladıktan sonra Valilik makamında Vali Mahmut Demirtaş'la görüştü. Daha sonra mitingin yapılacağı Gökdere Meydanı'na hareket etti.


Advertisement