Bodrum Palmarina'da Yatların Gölgesinde Resim Şöleni - Son Dakika
Güncel

Bodrum Palmarina'da Yatların Gölgesinde Resim Şöleni

Bodrum Palmarina\'da Yatların Gölgesinde Resim Şöleni

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Palmarina'da, iki Ukraynalı ve bir Azeri kadın ressamın eserlerinin yer aldığı 'Atlar ve Duygular' isimli resim sergisi, sanatseverleri hayran bıraktı.

28.06.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Palmarina'da, iki Ukraynalı ve bir Azeri kadın ressamın eserlerinin yer aldığı 'Atlar ve Duygular' isimli resim sergisi, sanatseverleri hayran bıraktı. Sergiyi görmek isteyenler, marinaya akın etti.

Ukrayna'nın Odessa kentinde yaşayan ressam İnga Bugaytsova ve Alina Gordiyenko ile İstanbul'da oturan Azeri Ressam Ulviya Gasimova'nın eserlerinin yer aldığı 'Atlar ve Duygular' isimli sergi, Yalıkavak Mahallesi'ndeki Palmarina A.Ş.'de görücüye çıktı. Mine Art Gallery küratörlüğünde düzenlenen sergide; yağlı boya, guaj boya ve karışık teknik ile yapılan 30 eser yer aldı. Serginin açılışını eser sahibi ressamlar ile sanatseverler birlikte yaptı. Açılıştaki kokteyle ressamların ülkelerinden gelen yakınları da katıldı. Sergiye marinada bulunan yerli ve yabancı turistler, büyük ilgi gösterdi. İki saat içinde sergiyi, yaklaşık 400 kişi izledi. Sergide bulunan at resimleri beğeni topladı.

ÜÇ RESSAM UZUN YILLAR BİRLİKTE ÇALIŞTI

Sergideki diğer iki ressamla uzun yıllardır birlikte çalıştığını söyleyen Alina Gordiyenko, " Türkiye'de ve dolayısıyla ilk kez Bodrum'da bir sergi açmanın heyecanını yaşıyoruz. Sanatçı arkadaşlarımla birlikte özellikle atlar ve atların insan üzerinde yarattığı etki ile insan yaşam kesitlerinden duyguların yer aldığı eserlere yer verdik. Bazı eserleri İnga Bugaytsova ile birlikte yarattık. Sergiye olan ilgi, bizleri gerçekten çok şaşırttı. Burada gördüğümüz sıcak ilgi nedeniyle yeni bir sergi açmaya karar verdik. Son üç yılda yaptığımız eserlerin Bodrum'da aralarında yabancıların da bulunduğu sanatseverler tarafından beğeni kazanması bizleri mutlu etti" dedi. İnga Bugaytsova da "Bodrum'da bulunmaktan çok mutluyuz, adeta cennette gibiyiz. Burada hem sergi açıp hem tatil yapma olanağı bulduk. Bu olanağı biz sanatçılara sağlayanlara çok teşekkür ediyoruz. Bu sergi bu kez için sadece bir gün açık kalacak ama ileride daha uzun süreli sergiler açmayı düşünüyoruz" dedi.

Bodrum Trio müzik grubu, standart caz eserleriyle sergiye renk kattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Palmarina'da Yatların Gölgesinde Resim Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement