Bodrum Sığınmacıları Taşıyacak Tekneyi Denerken Yakalandılar - Son Dakika
Güncel

Bodrum Sığınmacıları Taşıyacak Tekneyi Denerken Yakalandılar

Bodrum Sığınmacıları Taşıyacak Tekneyi Denerken Yakalandılar

Muğla'nın Bodrum ilçesine sığınmacıları İstanköy (Kos) adasına geçirmek üzere getirildiği öne sürülen tekne, Bitez koyunda deneme sürüşü yapılırken yakalandı.

04.12.2016 15:17  Güncelleme: 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesine sığınmacıları İstanköy (Kos) adasına geçirmek üzere getirildiği öne sürülen tekne, Bitez koyunda deneme sürüşü yapılırken ele geçirildi, polisi fark eden organizatörlerden 2'si kayıplara karışırken, tekneyi kurtarmak için gelen 6 kişi gözaltına alındı.

TEKNEYİ TAKİBE ALDILAR

Dün (cumartesi) sabaha karşı bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Bodrum ilçesindeki Bitez koyunda yaklaşık 60 kaçağı Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) adasına geçirmek üzere hazırlık yapan bir tekneyi takibe aldı. Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında gelen ve Bitez koyu sahiline yanaşan 10 metrelik sürat teknesi ile göçmen kaçakçılığı yapacakları öne sürülen iki organizatör, polisi fark edince kayıplara karıştı.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sahil güvenlik botunun da destek verdiği sivil polis ekipleri uzaktan takip ettikleri tekneyi bulunduğu yerden götürmek için gelen 6 organizatörü yakalayarak gözaltına alındı. Cumartesi akşam saatlerinde Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 40 yaşındaki M.K. ile 46 yaşındaki T.M.'nin çeşitli yaralama ve göçmen kaçakçılığı suçlarından arandığı ve yakalama kararı olduğu, 16 yaşındaki yaşındaki S.S.'nin hakkında ise kayıp ilanı olduğu ve ailesine bu sabah teslim edildiği belirtildi.

3 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelere göre sürat teknesinin Kuşadası'ndan getirildiği ve sahibi K.R.N'nin arandığı bildirildi. Gözaltına alınan 6 kişiden üçü ifadelerinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakılırken, sorgulaması devam eden iki kişinin pazartesi günü adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Polis göçmen kaçakçılığında kullanılması planlanan tekne ile ilgili alınan ifadelerden yola çıkarak Gümbet ve Bitez mahallesinde operasyonları yoğunlaştırdı.

Bitez koyundan dördüncü kez sığınmacı kaçırılmak istendiğini öne süren bir tekne sahibi, emekli banka memuru 70 yaşındaki Mustafa Gökmen, "Burada güvenlik önlemlerinin daha da arttırılması gerekir. Polisin operasyonunun ardından başıboş kalan tekne benim ve arkadaşların teknesine çarparak hasara yol açtı. Sahil güvenliğe haber vererek tekneyi gelip almalarını istedik. Bu tekne göçmen kaçakçılığı için dizayn edilmiş. 80 bin TL değerinde olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Sığınmacıları Taşıyacak Tekneyi Denerken Yakalandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı
    12:34 Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı

    Çinli teknoloji firması Xiaomi, kendi geliştirdiği ilk yeni enerjili araç olan SU7 modelini Perşembe günü satışa çıkardı.

  • Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi
    12:32 Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurularak öldürülen kadının kimliği tespit edildi. 32 yaşındaki Naciye Cengiz'in cenazesi ailesine teslim edildi. Katil zanlısı yada zanlılarını yakalama çalışmaları devam ediyor.

  • Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    12:31 Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 15'inci gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 23 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar Sahil Güvenlik, AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatları iş birliğinde yürütülüyor.

  • Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti
    12:31 Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde meydana gelen trafik kazasında İ.A. idaresindeki otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü olan Aziz Soysaç hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı
    12:29 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin mesajında, çevre ve iklim dostu yaklaşımın önemine vurgu yaparak atıkların kontrolsüz olarak çevreye bırakılmasının ve doğal kaynakların hızlıca tüketilmesinin canlıları tehdit ettiğini belirtti. Ayrıca, sıfır atık projelerinin ülkenin kaynaklarını sanayicilere sağlayacağını ifade etti.

  • Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü
    12:26 Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü

    Eskişehir'de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne park eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten bir sürücü, yeniden yıkamak zorunda kalacağını söyledi.

  • Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi
    12:25 Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi

    Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletilen dört maden ocağı tespit edildi. Ocalarda ele geçirilen eşyalar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edildi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.


Advertisement