Bodrum Tuzla Sulak Alanı Kuş Cennetine Döndü - Son Dakika
Güncel

Bodrum Tuzla Sulak Alanı Kuş Cennetine Döndü

Bodrum Tuzla Sulak Alanı Kuş Cennetine Döndü

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Tuzla Sulak Alanı, Kuzey Ege ile Anadolu'nun iç bölgelerinde havanın soğuması nedeniyle göçmen kuşların akınına uğradı.

22.01.2016 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Tuzla Sulak Alanı, Kuzey Ege ile Anadolu'nun iç bölgelerinde havanın soğuması nedeniyle göçmen kuşların akınına uğradı. Adeta kuş cennetine dönen sulak alandaki manzarayı görmek isteyen kuş gözlemcileri ile hayvanseverler, bölgeye akın etti.

Havaların soğumasıyla birlikte İç Anadolu ve Kuzey Ege'den Bodrum'daki Tuzla Sulak Alanı'na gelen başta flamingo olmak üzere göçmen kuşların sayısının on bine yaklaştığı belirtildi. Sulak alan üzerinde balıkçıl, pelikan, su tavuğu, karabatak benzeri kırka yakın kuş türü ile birlikte yemlenen flamingolar, görsel şölen oluşturdu. Tabloları aratmayan görüntüler ortaya çıktı. Sulak alandaki kuşları görmek isteyen başta kuş gözlemcileri olmak üzere hayvanseverler, bölgeye akın etti. Bol bol fotoğraflar çekildi.

Emekli Büyükelçi ve Yaban Hayatı Eylem Grubu Başkanı Süha Umar, sulak alanın etrafında koruma bandı oluşturduklarını ve 24 saat kaçak avcılara yönelik denetim yaptıklarını belirterek, "Tuzla sulak alanı son yıllarda çevredeki yapılaşmaya rağmen başta flamingoların olmak üzere onlarca kuş türünün barınma alanı haline geldi. Güvenli bir ortamda yemlenen ve barınan flamingolara yöre halkının ilgisi ve korumacı bilincinin gelişmiş olması önemli" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Tuzla Sulak Alanı Kuş Cennetine Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement