Bodrum'un Kalbindeki Kazıklar Sökülüyor - Son Dakika
Güncel

Bodrum'un Kalbindeki Kazıklar Sökülüyor

Bodrum\'un Kalbindeki Kazıklar Sökülüyor

Bodrum'un kalbindeki kazıklar sökülüyorBODRUM'da dünyaca ünlü Halikarnas Disko tarafından 4 yıl önce yapımına başlanan iskeledeki kazıklar kaldırılıyor.

08.12.2016 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'un kalbindeki kazıklar sökülüyor

BODRUM'da dünyaca ünlü Halikarnas Disko tarafından 4 yıl önce yapımına başlanan iskeledeki kazıklar kaldırılıyor.

Bodrum'a bağlı Kumbahçe Mahallesi'nde 1997 yılından bu yana hizmet veren dünyaca ünlü Halikarnas Disko'nun 20 Mart 2012 tarihinde denize 145 kazık çakarak yapımına başladığı kaçak iskele inşaatı, tepkiler üzerine durduruldu. Denizin ortasındaki kazıkların sökümü için verilen sürenin tamamlandığını, ancak kazıkları çakan şirketin kaldırmadığını söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bu nedenle söküm işlerine belediye olarak başladıklarını belirtti. CHP'li Kocadon şöyle dedi:

"Orada yasal olmayan bir faaliyete karşı halkın tepkisi vardı. Biz de belediye olarak orayı mühürlemiş ve kazıkların kaldırılması yönünde karar almıştık. Hatta bu konuda belediye başkanı olarak kazıkları kaldırmadığımız yönünde soruşturma da geçirdik. Şu anda söküm kararını uyguluyoruz, ileride işletmeci veya herhangi biri orayı yasal olarak kiralar ve icraat yaparsa buna hukuk karşısında bir şey söyleyemeyiz."

KUMBAHÇELİLERİN ZAFERİ

İskele ve kıyı yağmasını önlemek amacıyla dernek kurduklarını belirten Kumbahçe Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Kaan Toker deşunları söyledi: "Burası halkın serbestçe yararlandığı, herhangi bir ödeme yapmadan çayını, kahvesini içebildiği, oturduğu bir alan. Bu kiralamaya büyük bir tepki oluşmuştu. Dernek kurarak yıllarca mücadele ettik. Zekeriya Temizel'in Maliye Bakanı olduğu zaman da dernek başarılı bir süreçte bu çalışmayı sonlandırdı. Hiçbir ticari faaliyete söz konusu olmamak kaydıyla belediyeye devri yapıldı. Milli emlak müdürlüğünce, o günden bugüne halk serbestçe yararlanmaya devam etti. Ardından Milli Emlak Müdürlüğü bir ihale kararı almıştı, bu da ertelendi. Gelişimeye karşı değiliz ama, izinsiz, hesapsız, kitapsız, yapılan işlere karşıyız. Sonunda beklenen karar geldi ve belediye Bodrum'un kalbindeki kaçak kazıkları sökmeye başladı."

Kumbahçelilerin ilgiyle izlediği kazık ve iskeleyi söküm çalışmalarının yaklaşık 5 gün süreceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'un Kalbindeki Kazıklar Sökülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement