Boeing Firması Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Dunn Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Boeing Firması Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Dunn Açıklaması

Boeing Firması Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Dunn Açıklaması

"Boeing firması olarak Fırat Üniversitesi ile işbirliği yapma olanaklarını araştıracağız. Onun için burada bulunuyoruz"

10.07.2014 22:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boeing firmasının Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, Fırat Üniversitesi ile işbirliği yapma olanaklarını araştıracaklarını söyledi.

Fırat Üniversitesi (FÜ) ve Boeing firması arasında sivil havacılık, uçak ve savunma sanayi konularında yarın yapılacak işbirliği toplantısı için uçakla Elazığ'a gelen Dunn, havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Dunn, Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Özdemir'in önerisi üzerine Elazığ'a geldiğini belirterek, özellikle FÜ'yü ziyaret ederek üniversitenin kabiliyetleri konusunda değerlendirmelerde bulunacaklarını söyledi.

Elazığ'da güzel karşılandığını ifade eden Dunn, "Boeing firması olarak Fırat Üniversitesi ile işbirliği yapma olanaklarını araştıracağız. Onun için burada bulunuyoruz. Burada olmaktan çok mutluyum. Ramazanınız mübarek olsun" diye konuştu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ise yoğun girişimlerin sonucunda FÜ bünyesinde Sivil Havacılık Yüksek Okulu kurulmasının ve Türk Hava Yolları AŞ Genel Müdürlüğü ile "Teknik ve İşbirliği Protokolü" imzalanmasının ardından yeni bir işbirliği için Boeing firmasıyla temas kurduklarını kaydetti.

-"Ümit ederiz ki Boeing firmasıyla işbirliğinin yolu açılır"

FÜ ev sahipliğiyle yarın yapılacak işbirliği toplantısının Elazığ'a hayırlar getirmesini dileyen Alpay, şunları kaydetti:

"Bu ziyaret, Boeing firması ile Fırat Üniversitesi arasında ve buradaki iş adamlarımız ve müteşebbislerimiz arasında bir değerlendirme ve çalışma toplantısı olacak. Onun için bu toplantıyı çok kıymetli buluyoruz. Ümit ederiz ki Elazığ açısından Fırat Üniversitesi ve Boeing firması arasında bir işbirliğinin yolu, bir irtibat ofisinin yolu açılır. Buradan da sivil havacılık, uçak sanayi ve savunma sanayi açısından önemli kazanımlar elde edilir." - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boeing Firması Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Dunn Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement