Boğalar Köy Çeşmesi İçin Güreşti - Son Dakika
Yerel

Boğalar Köy Çeşmesi İçin Güreşti

Boğalar Köy Çeşmesi İçin Güreşti

Datça'da geleneksel hale gelen boğa güreşlerinde, pehlivan boğalar bu yıl Karaköy köyüne yapılacak olan çeşme için güreşti.

27.10.2013 20:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Datça'da geleneksel hale gelen boğa güreşlerinde, pehlivan boğalar bu yıl Karaköy köyüne yapılacak olan çeşme için güreşti.

Datça'da büyük ilgi gören boğa güreşleri, havanın güzel olması nedeniyle sabah saat 10.00'da başladı. Muğla ve Aydın bölgesinden 100 boğanın katıldığı güreşler akşam karanlığına kadar sürdü. Güreşleri beş bine yakın kişinin yanı sıra siyasiler de büyük ilgi gösterdi. AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Mestan Yayman, AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk. AK Parti Datça İlçe Başkanı Sedat Deniz ve yönetim kurulu üyeleri ile güreşe sponsor olan CHP Datça Belediye Başkan aday adayı Timur Kabaklarlı de izleyiciler arasında yer aldı.

Geçen yıl olduğu gibi boğalar uzun süre güreş tuttu. Çekişmeli geçen güreşler sonunda birinciliği Yerkesik bölgesinden Zahir Çolağa ait Reis isimli boğa, Hasan Dişsize ait Özgür adlı boğayı yenerek kazandı. Kaymakamlık kupasını ise Ula bölgesinden 'Hanımağa' lakaplı Fazilet Tütüncüye ait Tatar Ramazan isimli boğa kazandı.

"ÖLÜNCEYE KADAR BU GÜREŞLERE KATILACAĞIM"

Boğasının kaymakamlık kupasını kazanmasından sonra bir açıklama yapan Hanımağa Fazilet Tütüncü, "Ben 1990 yılından beri boğa güreştiriyorum. Artık yaşlandım. Bu yarışı artık torunlarım götürecek. Ben ölünceye kadar bu güreşlere katılacağım. Ula'da yapılan güreşlere tertip komitesi başkanlığı yapıyorum. Ömrüm yettiği sürece bunu devam ettireceğim" dedi.

BOĞALAR YENİŞEMEYİNCE KUPA SPONSORUN OLDU

Datça boğa güreşlerinde ilginç bir de olay yaşandı. Karaköy Muhtarı Bekir Varol'a ait Mantofon boğa ile Savaş Tatlı'ya ait boğaların yaptıkları güreşte boğaların yenişememesi üzerine şampiyonluk kupası güreşe sponsor olan Datça Belediye Başkan aday adayı Timur Kabaklarlı'ya verildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Boğalar Köy Çeşmesi İçin Güreşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement