Boğaz'ın 60 Metre Altında Panduri Keyfi - Son Dakika
Güncel

Boğaz'ın 60 Metre Altında Panduri Keyfi

Boğaz\'ın 60 Metre Altında Panduri Keyfi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstanbul’a gelen çocuklar, Boğaz'ın 60 metre altında çalan panduri eşliğinde şarkılar söyledi.

19.04.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya çocukları, Boğaz turu yaptı, İstanbul’un eşsiz güzelliğini fotoğrafladı.

Esenler Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bu yıl 5’incisini düzenlediği Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında dünya çocuklarını İstanbul’da buluşturdu.

Bu yıl “Barış Ekmeği İçin Bi’ Dünya Çocuk Esenler’de Buluşuyor” konseptiyle düzenlenen festival çerçevesinde; Endonezya, Afganistan, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Moğolistan, Tayland ve Pakistan’dan Esenler’e gelen çocuklar İstanbul’u görme fırsatı buldu. Asrın projesi olarak adlandıran Marmaray ile Kazlıçeşme’den Üsküdar’a geçen çocuklar, daha sonra bindikleri vapurla Boğaz turu yaptı. Boğazın eşsiz manzarası karşısında adeta büyülenen çocuklar bol bol fotoğraf çekti. Memleketlerine özgü şarkılarını söyleyen çocuklar, müziğin hareketleriyle hep birlikte eğlendi.

MARMARAY’DA YÖRESEL MÜZİK ZİYAFETİ

Gezinin en ilgi çeken yanı ise Marmaray oldu. Gürcistan ekibi, ülkelerine özgü ‘Panduri’ çalgısı ile boğazın 60 metre altında şov yaptı. Yöresel müziklerini söyleyen Gücistan ekibi, vatandaşların beğenisini topladı. Ardından Boğaz turu atan gençler, İstanbul’un eşsiz güzelliğine hayran kaldı.

Geziye katılan Azerbaycanlı Nurlan Quluzade, “İlk kez geliyorum. Süper. Kızkulesi’ni duymuştum ama görmemiştim. Türkiye’ye teşekkür ederim” dedi.

Eliza Azimbegkızı ise, “Biz Kırgızistan’dan geldik. İstanbul’u biraz biliyoruz. İlk kez geldiğimiz için çok beğendik” diye konuştu.

Taylandlı Nuroihan Tohlu, İstanbul’u çok beğendiğini belirterek yine gelmek istediğini söyledi.

Çocuklar daha sonra Miniatürk, Panorama 1453 Müzesi, Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii ve İstanbul Akvaryumu gibi tarihi ve kültürel mekanları gezdi.

HATİCE ÇEKER - ABBAS RAMAZANOĞLU

İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Boğaz'ın 60 Metre Altında Panduri Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement