Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin En Büyük Viyadüğünde Çalışmalar Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin En Büyük Viyadüğünde Çalışmalar Tamamlandı

Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi\'nin En Büyük Viyadüğünde Çalışmalar Tamamlandı

Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin en büyük viyadüklerinden biri olan viyadük 16’da çalışmalar tamamlandı.

31.12.2015 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin en büyük viyadüklerinden biri olan viyadük 16'da çalışmalar tamamlandı. Son bir aydaki çalışmalarda 5 ve 9 numaralı viyadüklerde de çalışmalar sona erdi. 3. Boğaz Köprüsü'nün taşıma sistemlerinden sonuncusu olan askı kablolarının dev parçaları ise Çin'den Türkiye'ye getirilmeye başlandı.

ICA'nın hayata geçirdiği 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi son sürat devam ediyor. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin en büyük viyadüklerinden biri olan viyadük 16'da çalışmalar tamamlandı. 900 metre uzunluğunda, 43 ayaklı, 57 m maksimum ayak yüksekliğine sahip viyadük 16'nın yanı sıra son bir aydaki çalışmalarda 5 ve 9 numaralı viyadüklerde de çalışmalar sona erdi.

Uzunluğu 900 metreyi aşan viyadük 16'nın genişliği 44 metre. Bir tarafta 21, diğer yanda 22 olmak üzere 43 ayaktan oluşuyor ve Avrupa bölümünde köprü çıkışından sonraki 4. geçiş viyadüğü olma özelliğini taşıyor. Daha önce tamamlanan viyadüklerle birlikte projede yer alan 6'sı tek, 29'u çift kollu olmak üzere toplam 35 viyadükten 25'i tamamlandı. Tamamlanan son 3 viyadükle, 13.5 kilometre uzunluğundaki viyadük inşaatının yaklaşık 8 kilometrelik kısmı bitti.

ASKI KABLOLARI ÇİN'DEN TÜRKİYE'YE GETİRİLMEYE BAŞLANDI

3. Boğaz Köprüsü'nün taşıma sistemlerinden sonuncusu olan askı kablolarının dev parçaları, büyük bir operasyonla Çin'den Türkiye'ye getirilmeye başlandı. Lojistik operasyonda Rus yapımı dev Antonov uçağı kullanıldı. 106 tonluk ilk bölüm, özel olarak tasarlanan sistem sayesinde havayolu Rus yapımı dev Antonov uçağıyla iki gün içinde Çin'den İstanbul'daki inşaat sahasına ulaştırıldı. Güney Kore'de tasarlanan ve Çin'de üretilen askı kabloları, köprü inşaatında iki yakayı birbirine bağlayacak olan son tabliyeleri taşıma görevini yapacak.

Öte yandan, ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi (ÇSED) raporu konusunda dünyada kabul gören danışmanlık firması AECOM tarafından hazırlanmıştı. Bu kapsamda AECOM heyeti 3.Köprü ve Otoyol güzergahında gelinen aşamaları periyodik olarak incelemeyi sürdürüyor. ÇSED raporunda var olan başlıklarla ilgili proje 3 aylık periyotlarla denetleyerek, ÇSED sürecinde belirlenmiş olan ÇSAP'a (Çevresel ve Sosyal Aksiyon Planı) uyumlu çalışılıp çalışmadığı denetliyor ve raporlama yapıyor. Köprü ve Otoyol proje sahasını gezen heyet, incelemede bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin En Büyük Viyadüğünde Çalışmalar Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement