Boğazda Karaya Oturan 'Antakya' Kurtulmaya Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Boğazda Karaya Oturan 'Antakya' Kurtulmaya Çalışıyor

Boğazda Karaya Oturan \'Antakya\' Kurtulmaya Çalışıyor

Çanakkale Boğazı'ndan geçişi sırasında karaya oturan Türk bayraklı çimento yüklü 'Antakya' gemisi, kendi imkanlarıyla kurtulmaya çalışıyor.

20.11.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Boğazı'ndan geçişi sırasında karaya oturan Türk bayraklı çimento yüklü 'Antakya' gemisi, kendi imkanlarıyla kurtulmaya çalışıyor.

Çanakkale'nin Ezine İlçesine bağlı Mahmudiye Beldesi'nde bulunan Akçansa Çimento Fabrikası'na ait limandan Yalova'ya çimento götüren 80 metre uzunluğundaki, 1369 grostonluk yük gemisi 'Antakya'nın dümeni arızalandı. Marmara Denizi'ne doğru yol alan gemi, Çanakkale önlerinden geçtikten sonra gemilerin manevra yapması en güç nokta olan Nara Burnu'nu dönmek üzereyken dün akşam saat 18.25'te, karaya oturdu.

Gemi kaptanı, Liman Başkanlığı'ndan izin alarak kendi imkanlarıyla kurtulmak için bir plan hazırladı. Ardından da kurtarma çalışması başlattı. Liman Başkanlığı'nın saat 19.00'e kadar izin verdiği gemi, kendi imkanlarıyla kurtulamaması durumunda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün römorkörlerinin devreye gireceği ve kurtarma çalışması başlatacağı belirtildi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Boğazda Karaya Oturan 'Antakya' Kurtulmaya Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement