Boğaziçi İmara Açılmasın - Son Dakika
Emlak

Boğaziçi İmara Açılmasın

Boğaziçi İmara Açılmasın

Turyapı Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Turpcu, Boğaziçi'nin imara açılması konusunun gündeme gelmesiyle ilişkin olarak açıklamada bulundu....

17.04.2013 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turyapı Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Turpcu: İstanbul Boğazı için yapılması gereken en doğru iş, bir kurul gözetiminde kaçak yapıları ortadan kaldırmak, depreme dayanıksız yapıları rehabilite etmek ve nüfus yoğunluğunu artıracak yapılandırmayı sınırlandırmak olacaktır.

Boğaziçi'nin imara açılması konusunun gündeme gelmesiyle ilişkin olarak açıklamada bulunan Turyapı Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Turpcu, İstanbul Boğaziçi alanının, Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nun 14 Aralık 1974 tarihli, 8172 sayılı kararı ile doğal sit alanı ilan edilmiş olduğunu,??özel bir yasa olan 2960 sayılı Boğaziçi Yasası'nın ise 22.11.1983 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, Boğaziçi Yasası'nın amacının, Boğaziçi alanının kültürel ve tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini kamu yararı gözetilerek korumak ve geliştirmek ve bu alandaki nüfus yoğunluğunu artıracak yapılanmayı sınırlamak için uygulanacak imar mevzuatını belirlemek ve düzenlemek olduğunu ifade ediyor.

Kamu yararı için Boğaziçi korunmalı

Söz konusu kanunun 6.maddesi ile 11.01.1984 tarihinde Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün kurulduğunu belirten Turpcu, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün, 'Boğaziçi Öngörünüm Alanı Sahil Şeridi' ve 'Öngörünüm Bölgesi' olmak üzere toplam 4634 hektarlık alanda çalışmalarını yürüttüğünü, bunun 165 hektarının sahil şeridi olduğunu dile getiriyor.

Kamu yararı açısından son derece doğru bir kanun olan Boğaziçi Yasası'nın aynen korunması ve Boğaziçi'nin imara açılmaması gerektiğini ifade eden Turpcu, yapılması gereken en doğru işin Boğaziçi bölgesindeki mevcut kaçak yapıların bir kurul gözetiminde ortadan kaldırılması, depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen konutlar ile kamu binalarının rehabilite edilmesi ya da yeniden inşa edilmesi olduğunu belirtiyor. Turpcu, Boğaziçi gibi dünya çapında bir tabiat ve kültür harikasını korumanın ve elbirliğiyle daha da güzelleştirmenin hepimizin borcu olduğunu da sözlerine ekliyor.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Emlak Boğaziçi İmara Açılmasın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki: 'Bittiğinde Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek'
    15:07 Bakan Özhaseki: 'Bittiğinde Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek'

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Lavuar Alanı'nda incelemelerde bulundu. Terakki Mahallesi'nde TOKİ tarafından başlatılan müze ve sosyal tesis inşaatlarının Zonguldak'a yakışacağını belirten Bakan Özhaseki, projenin Zonguldak'ın uğrak yeri olacağını söyledi. Ayrıca, esnafın işlerini sürdürebilmeleri için modern iş yerleri yapılacağını ve kısa sürede projenin tamamlanacağını ifade etti.

  • Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı
    13:27 Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı

    Batman'ın Hasankeyf ilçesinde ihalesi yapılan Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'in destekleriyle ihalesi yapılan binanın en kısa sürede yapımına başlanacak. İlçeye kazandırılacak binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür edildi.

  • Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı
    13:26 Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı arasında sanayide çalışan işçilerin konut ihtiyacını karşılamak için protokol imzalandı. Protokolle, işçilerin uygun bedel ve ödeme koşullarıyla ev sahibi olmaları hedefleniyor. Ayrıca, proje kapsamında günlük ulaşım için servis trafiği şehir merkezinden kaldırılarak ulaşım rahatlatılacak. Projenin hayata geçirilmesiyle yaklaşık 300 bin işçinin konut sorunu çözülecek.

  • Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor
    13:02 Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor

    Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde 2 bin 500 kişinin yaşayacağı konutlarda çalışmaların yarısı tamamlandı. Yapımı tamamlanan daireleri ve örnek daireyi hak sahipleri Başkan Yıldırım ile yerinde inceledi.

  • Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor
    12:57 Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor

    Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, TOKİ konutlarının temelinin yarın atılacağını duyurdu. 293 daire ve 10 iş yerinin yapımına başlanacak olan konutlar, 1 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

  • Ümraniye Belediyesi, Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek dairelerini tanıttı
    12:55 Ümraniye Belediyesi, Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek dairelerini tanıttı

    Ümraniye Belediyesi, Hekimbaşı Mahallesi'nde başlatılan ve tamamlandığında 2 bin 500 kişinin yeni yaşam alanı olacak Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek dairelerini tanıttı. Proje alanındaki örnek daireleri gezdiren Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, projenin yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Hak sahipleri ise örnek daireleri beğendiklerini ve bir an önce teslim almayı beklediklerini ifade etti.

  • Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınıyla yükselen konut kira fiyatları normale döndü
    11:11 Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınıyla yükselen konut kira fiyatları normale döndü

    Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Antalya'ya göç eden yabancıların artan konut kira fiyatlarına tepki göstermesiyle birlikte fiyatlar normale döndü. Pandemi döneminde inşaat sektörünün canlanması da fiyatların geri çekilmesine katkı sağladı. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, fiyatların yavaş yavaş aşağı inmeye başladığını belirtti ve 2024 yılında kira fiyatlarının enflasyona göre ilerleyeceğini söyledi.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Filosuna 16 Yeni Otobüs Ekledi
    10:34 Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Filosuna 16 Yeni Otobüs Ekledi

    Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, güvenlik kamera sistemi, alçak tabanlı ve engelli yolcu erişimine uygun 16 solo tip otobüsü filosuna ekledi. EGO Genel Müdürlüğü'nün otobüs sayısı 1879'a yükseldi.


Advertisement