Boğaziçi Mezunları ile Zeytin Çekirdeklerinden Taksiyarhis Kilisesindeki Konserde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Boğaziçi Mezunları ile Zeytin Çekirdeklerinden Taksiyarhis Kilisesindeki Konserde Buluştu

Boğaziçi Mezunları ile Zeytin Çekirdeklerinden Taksiyarhis Kilisesindeki Konserde Buluştu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; üç yıl önce Kültür Bakanlığı tarafından restore ettirilip hizmete açılan Taksiyarhis Kilisesi Anıt Müzesi, Zeytin Çekirdekleri ile Boğaziçi Mezunları Müzik Topluluklarını bir araya getirdi.

26.06.2016 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; üç yıl önce Kültür Bakanlığı tarafından restore ettirilip hizmete açılan Taksiyarhis Kilisesi Anıt Müzesi, Zeytin Çekirdekleri ile Boğaziçi Mezunları Müzik Topluluklarını bir araya getirdi.

Yüzlerce müzikseverin izleyici olarak katıldığı konserde; Ayvalık Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Meclis Üyesi Dilek Saraçoğlu ve çok sayıda izleyici hazır bulundu.

Zeytin Çekirdekleri Genel Koordinatörü Gönül Tuna tarafından organize edilen konser gecesinin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Taksiyarhis Kilisesi'nin otantik ambiyansı ile güzel bir Ayvalık gecesinde düzenledikleri konsere yoğun katılım olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ayvalık Belediyesi olarak en büyük sosyal projeleri olan Zeytin Çekirdekleri ile kırsal kesimde yaşayan çocuklarla, okul çağındaki minikleri viyolonsel, keman, piyano gibi enstrümanlarla buluşturarak, çocukların içlerindeki sanatçı ruhlarını ortaya çıkardıklarını anlatan Başkan Yardımcısı Bacan, "Amacımız Ayvalık'ın bir köyünden yada ilçemizdeki okul çağlarındaki çocuklarımızı bir gün gerçek birer sanatçı olarak sahnelerde görebilmenin arzusundayız. Bunun yanında bu çocuklarımızın derslerine ve sosyal hayata daha çok motive olup, toplum içerisinde özgüvenlerini de sağlayabilmektir. Bu konuda 2 yıllık çalışmalarımızın en güzel meyveleri olan Zeytin Çekirdekleri'mizin yetişmesinde emekleri olan başta gönüllü eğitimlerimiz başta olmak üzere herkese sonsuz teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konser öncesi İstanbul Rottery Pera Derneği Başkanı Françoise Özdilek, Zeytin Çekirdekleri'ne destek verdiklerini açıkladı ve bir viyolonsel ve iki keman hediye ederken, yaklaşık 1 buçuk saat süren konserde, Boğaziçi Mezunları Korosu; Şefler A.Mahmut Abra, Başak Doğan ve Piyanoda Hakan A. Toker'in öncülüğünde Zeytin Çekirdekleri 15 eser seslendirdi.

Konser sonunda tarihi kilise binasının sundurmasında kurulan sahnedeki sanatçı ve çocuklar dakikalarca ayakta alkışlandı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Boğaziçi Mezunları ile Zeytin Çekirdeklerinden Taksiyarhis Kilisesindeki Konserde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement