Boğaziçi Üniversitesi'nde Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Boğaziçi Üniversitesi'nde Gerginlik

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde Kobani’de hayatını kaybeden Suphi Nejat Ağırnaslı için düzenlenen yürüyüşe tepki gösteren servis şoförüne eylemciler saldırdı.

17.10.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde Kobani'de hayatını kaybeden Suphi Nejat Ağırnaslı için düzenlenen yürüyüşe tepki gösteren servis şoförüne eylemciler saldırdı. Yaşanan gerginlikte vatandaş linç edilmekten son anda kurtuldu.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde Kobani'de hayatını kaybeden Suphi Nejat Ağırnaslı için anma etkinliği düzenlendi. Kampüs içerisindeki etkinliğe yaklaşık 500 öğrencinin yanı sıra Ağırnaslı'nın ailesi ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da katıldı. Etkinlikte ilk olarak grup, ellerinde döviz, pankart ve flamalarla sloganlar atarak yürüyüş düzenledi. Bir süre sonra duran grup, ölen Ağırnaslı'nın anısına fidan dikti. Ardından grup, Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü'ne doğru harekete geçti. Grup kampüsten çıkacağı sırada önceden kampüse giren ve minibüsünü park eden bir servis şoförü yürüyüşe tepki gösterdi. Bunun üzerine eylemciler vatandaşa saldırdı. Yaşanan kovalamacada eylemciler tarafından bir süre darp edilen şahıs, linç edilmekten son anda kurtularak kaçtı. Ardından grup Kuzey Kampüse girdi. Grubun burada bir süre slogan atmasının ardından HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ konuşma yaptı. Yüksekdağ, "Bu büyük Kobani direnişinde 'Paramaz' kardeşimizle birlikte şehit düşen bütün YPG savaşçılarının anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Nejat'ı anlamak için çok fazla cümle kurmanıza gerek yok. O aslında yaşamın en iyi ve öğretici dilini kullanarak bize ne yapmak istediğini ve kendini anlattı. Eylemin, hareketin dilini kullanarak yaptı. Sadece o değil, yüzlerce savaşçı da aynı dili konuşuyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Boğaziçi Üniversitesi'nde Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement