Boğaziçi Üniversitesi Öğrencilerinden Eğitime Destek - Son Dakika
Yerel

Boğaziçi Üniversitesi Öğrencilerinden Eğitime Destek

Boğaziçi Üniversitesi Öğrencilerinden Eğitime Destek

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) ‘İlkokulumuz’ isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında Adıyaman’ın Besni ilçesinde Yazıbeydilli köyünde bir ilköğretim okulunun yapımını tamamladı.

11.10.2016 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) 'İlkokulumuz' isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında Adıyaman'ın Besni ilçesinde Yazıbeydilli köyünde bir ilköğretim okulunun yapımını tamamladı.

Yazıbeydili köyünde bir yılda ilkokul yapan Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü, okulun açılışını Besni Eğitim Bayramında yapacak. BÜYAP Başkan Yardımcısı Osman Can Kaya, genç öğrencilerin ülke genelinde eğitimin zor koşullar altında yapıldığı bölgelere yeni okullar inşa etmeyi ve bu okulların etkin kullanılmasını amaçladıklarını belirtti.

Amaçları doğrultusunda yapılan çalışmaların meyvesini verdiğini kaydeden Osman Can Kaya, "Bu proje sayesinde üniversite öğrencilerine sosyal sorumluluk bilinci kazandırılır ve eşit eğitim imkanlarının oluşmasına destek olur. 1 Haziran 2015 tarihinde Adıyaman'ın Besni ilçesinin Yazıbeydilli köyünde başladı. Seçilen köyde okul olarak hizmet verilen bina çürük raporu verilerek kapatılmıştı. Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü öğrencileri Valilikle görüşmeler yaparak uygun arazinin ve projenin belirlenmesiyle birlikte okulun yapımına başlandı. Birçok sponsorun finansman desteği ile okulun yapımı bir sene sürdü. Yaklaşık 55-60 öğrenciye eğitim verecek Şehit Hasan Gülten İlkokulu'nun açılışı Besni Eğitim Bayramı kapsamında 17 Ekim 2016 tarihinde yapılacak. Bir şenlik havasında geçecek, öğrencilerin okullarıyla kavuşacağı açılış kutlaması için hazırlıklar devam ediyor" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Boğaziçi Üniversitesi Öğrencilerinden Eğitime Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement