Boğaziçili Öğrenciler, Dijital Pazarlama Projesi Üretti - Son Dakika
Güncel

Boğaziçili Öğrenciler, Dijital Pazarlama Projesi Üretti

"AD 440: Digital Marketing" (Dijital Pazarlama) dersi, Maslak Vodafone Plaza'da proje sunumlarının yapılmasıyla tamamlandı.

07.01.2015 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversite-sanayi işbirliği anlayışı doğrultusunda önce London Business School ardından Boğaziçi Üniversitesi ile ortak çalışmalara imza atan Vodafone Türkiye'nin dijital dönüşüm programıyla entegre olduğu "AD 440: Digital Marketing" (Dijital Pazarlama) ders programı sona erdi. Geleceğin dijital şirketlerine insan kaynağı yetiştiren Boğaziçi Üniversitesi ile Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etmeye aday olan Vodafone'u buluşturan ders programında, Vodafone'un özellikle dijital pazarlama alanında hayata geçirdiği proje ve uygulamalar, şirketin kurumsal eğitim ve gelişim merkezi Vodafone Red Academy'den 6 eğitmenin desteği ile öğrencilere tanıtıldı. Ayrıca, 3 Vodafone ajansı, Vodafone'un pazarlama uygulamalarını örneklerle anlatırken, 12 Vodafone Red Academy mentoru da dönem boyunca birebir toplantılarla öğrencilerin projelerini hazırlamasına destek oldu.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden 48 dördüncü sınıf öğrencisinin 12 gruba ayrılarak, "Vodafone Red", "Vodafone FreeZone" ve "Vodafone Arena" markalarına yönelik gerçek vakalar üzerinde çalıştığı ders programı, dönem sonu projelerinin Maslak Vodafone Plaza'da Vodafone Türkiye pazarlama ekibi yöneticilerine sunulmasıyla tamamlandı. Başarılı bulunan öğrencilere, 2015 Vodafone Discover Genç Yetenek Programı'na son aşamadan katılma hakkı sunulacak.

Gökhan Öğüt: "Pazarlama dünyası hızla dijitalleşiyor"

Türkiye'de iş yapış biçimlerinin hızla dijitalleştiğini ve buna bağlı olarak pazarlama dünyasının da dijital bir dönüşümden geçtiğini belirten Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Geleceğin iş dünyasını, dijital pazarlamanın kuralları belirleyecek. Gelişen ve dönüşen Türkiye gerçeğine uygun olarak müfredatına dijitalleşme konusunu da alan Boğaziçi Üniversitesi, dijital pazarlama alanında başarılı uygulamalara imza atan şirketimizle işbirliği yaparak, son derece kıymetli bir ders programını hayata geçirdi. Bu ders programında, öğrencilerimize, şirketimizin dijital pazarlamaya bakış açısını ve Vodafone markalarının gerçek hayattaki dijital uygulamalarını, şirketimizin kurumsal eğitim ve gelişim merkezi Vodafone Red Academy'nin eğitmenleri, pazarlama ekibimiz ve ajanslarımızın desteğiyle deneyimleme imkânı sağladık. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi kutluyoruz. Üniversite-sanayi dayanışmasına olan kuvvetli inancımızla, Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliği yapmayı sürdüreceğiz."

Prof. Dr. Ayşegül Toker: "Eğitimde sanayi ve üniversite işbirliği fark yaratıyor"

Programın koordinatörlüğünü üstlenen Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker ise, konu hakkında şunları kaydetti:

"Bu dersin en büyük başarısı öğrencilerin teoriyi ve uygulamayı bir arada deneyimleyebilmesi oldu. Dijital Pazarlama gibi bir derste teorinin verilmesinin yanı sıra uygulama aşamasında gerçek markalarla çalışılmasının çok öğretici olduğuna tanık olduk. Ayrıca, öğrencilerin projelerde Vodafone danışmanları ile birlikte çalışmaları önemli bir fark yarattı ve projelerin kalitesini artırdı. İtiraf etmeliyim ki, öğrencilerim proje sunumlarında stratejik yaklaşımlarıyla ve yaratıcılıklarıyla beklentimin üzerinde performans gösterdiler ve beni gerçekten gururlandırdılar. Öğrencilerimden de çok olumlu geri bildirimler aldım. Bu dersteki Boğaziçi Üniversitesi ve Vodafone işbirliğini çok önemsiyorum ve örnek bir model ortaya koyduğumuzu düşünüyorum."

Davranışsal değişimde dijital ortamların rolü incelendi

Eylül ayında başlatılan "AD 440: Digital Marketing" (Dijital Pazarlama) dersinde, birey ve kurumlarda stratejik ve davranışsal değişim yaratılmasında dijital ortamların rolü incelendi. Sosyal medya, arama motorları, online marka toplulukları, online ağızdan ağıza pazarlama, viral, mobil uygulamalar ve içerik pazarlama gibi yeni araç ve kavramların işlendiği derste, dijital pazarlamanın şirket stratejileri içindeki yeri ve geleneksel pazarlama araçlarıyla birlikte uygulanma şekli ele alındı. Dönem boyunca 6 derse konuk olan Vodafone Red Academy eğitmenleri, Vodafone Türkiye pazarlama ekibi ve Vodafone ajansları ise öğrencilere "Vodafone Red", "Vodafone Arena" ve "Vodafone FreeZone" markalarının dijital pazarlama uygulamalarını anlattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Boğaziçili Öğrenciler, Dijital Pazarlama Projesi Üretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement