Boğazın Boğası Sam' Anısına Alpagu Şampiyonası Düzenlendi - Son Dakika
Spor

Boğazın Boğası Sam' Anısına Alpagu Şampiyonası Düzenlendi

’Boğazın Boğası’ Dünya ve Avrupa Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam anısına Keçiören’de Alpagu Türkiye Şampiyonası düzenlendi.

02.02.2016 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Boğazın Boğası' Dünya ve Avrupa Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam anısına Keçiören'de Alpagu Türkiye Şampiyonası düzenlendi.

Ali Özdemir Spor Tesisleri'nde yapılan şampiyonaya 21 ilden 360 sporcu katılırken, minik, yıldız, genç, erkek ve kızlar kategorilerine ayrılan sporcular merhum Sam anısına kıyasıya yarıştı. Kökeni 5 bin yıl öncesine dayanan ve Kazım Karabekir'in askerlerine savunma sporu olarak öğrettiği Alpagu, adalet, liyakat, performans, akılcı, güçlü ve uyumlu kelimelerinin baş harflerinden oluşuyor. Şampiyonaya emeği geçen herkese ve Alpagu Federasyonu'na teşekkür eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, 2014 yılında kurulan federasyonun kısa zaman içerisinde önemli bir başarı yakaladığını belirtti.

"SPORCU RUHUNU DA EĞİTİR"

Çok sayıda sporcusu bulunan federasyonu birçok kulübün de desteklediğini ifade eden Başkan Ak, "Bugün yüzlerce sporcuyu Keçiören'de buluşturduk. Derece alan sporcu kardeşlerimi kutluyorum ve yarışmaya katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Onların da bir sonraki turnuvalarda daha çok çalışarak derece alacaklarına inanıyorum" dedi.

Keçiören Belediyesi'nin her zaman sporun ve sporcunun yanında olduğunu dile getiren Başkan Ak, "Spora büyük önem veriyoruz. Sporcu sadece bedenini değil ruhunu da eğitir. Sporcu ahlaklıdır, çeviktir, büyüğüne ve küçüğüne saygılı insanlardır. Bir kez daha iyi bir sporcu, başarılı bir insan olan Sinan Şamil Sam'a Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Spora olan desteğimiz artarak devam edecek" diyerek Keçiörenlileri 4 Şubat'ta Ovacık bölgesinde yapılacak Keçiören'in ilk Kapalı Spor Salonu'nun temel atma törenine davet etti.

ALPAGU'YA SAHİP ÇIKALIM

Alpagu Federasyonu Başkanı Abdullah Canbulat ise, Alpagu'yu tüm dünyaya tanıtacaklarını söyleyerek, "Ata sporumuz Alpagu'ya sahip çıkalım. Bize her zaman destek olan ve bu turnuvanın düzenlenmesinde de bizden desteklerini esirgemeyen Başkanım Mustafa Ak'a çok teşekkür ediyorum. Sinan Şamil Sam'a da Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Sinan Şamil Sam'ın amcası Talat Sam da, yeğeni adına tertip edilen bu şampiyona için başta Mustafa Ak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi. Başkan Ak, 46 kilo yıldız bayanlar kategorisinin birincisi Ayşe Şule Başkır, ikincisi Eda Nur Yılmaz ve üçüncüsü Feyza Olcay ile Cangül Uçar'ın madalyalarını verdi.

Canbulat da, Alpagu sporuna desteklerinden dolayı Başkan Ak'a plaket takdim ederken, Başkan Ak da turnuvaya katılan bütün sporcularla toplu hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Mehteran Ekibi gösteri yaptı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Boğazın Boğası Sam' Anısına Alpagu Şampiyonası Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement