Boğulma ve Yangına Karşı Kamu Spotu Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Boğulma ve Yangına Karşı Kamu Spotu Uyarısı

Boğulma ve Yangına Karşı Kamu Spotu Uyarısı

Türkiye genelinde trafik kazalarından sonra boğulma vakalarının ikinci sırada yer aldığına dikkat çeken Uşak Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın, boğulma ve anız yangınlarına karşı kamu spotu hazırlanarak yayınlanmasını önerdi.

02.08.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde trafik kazalarından sonra boğulma vakalarının ikinci sırada yer aldığına dikkat çeken Uşak Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın, boğulma ve anız yangınlarına karşı kamu spotu hazırlanarak yayınlanmasını önerdi. Uşak Kent Konseyi, İl Jandarma ve Garnizon Komutanlığı ile Olta Balıkçıları Federasyonu'nun (OBAF) ortaklaşa düzenlediği bilgilendirme toplantısında göletlerde ve süs havuzlarında yaşanan üzücü boğulma vakaları ile ormanları yok eden anız yangınlarına dikkat çekildi. Uşak merkeze bağlı Göğem Köyü'nde başlayan eğitim çalışmasında köylüler 'En zor ölüm boğulmadır' ve 'Anız Yakma' başlıklı afişlerle anız yangınları ve boğulma vakalarına karşı uyarıldı. Göğem Köyü meydanında düzenlenen toplantıya Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın, İl Jandarma ve Garnizon Komutanlığı'ndan Üsteğmen Bahattin Sevim, OBAF Başkanı İsmail Atalay, Göğem Köyü Muhtarı Yalçın Cakcak ve köylüler katıldı. Türkiye genelinde trafik kazalarından sonra ikinci sırada yer alan tatlı sulardaki boğulma vakalarına dikkat çeken Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın, sigara ve benzeri konularda hazırlanan kamu spotlarının televizyon kanallarında ve gazetelerde yayınlandığını, boğulma ve anız yangınları konusunda ise kamu spotu yapılmadığının altını çizdi. Boğulma ve anız yangınları konusunda iki yıldır çalışma yürüttüklerini vurgulayan Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın, "Geçen yıl Karaağaç Köyü'nde bu yıl da ilk kez Göğem Köyü'nde anız yangınlarının zararları konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme yapıyoruz. Yaz aylarında özellikle gölet ve barajlarda sık karşılaşılan boğulmalara yönelik bilgi ve bilinç düzeylerini artırmaya yönelik bir çalışma başlattık. Ulaşabildiğimiz tüm köylüler, vatandaşlar ve medya aracılığı ile tüm Türkiye'de bu konularda duyarlılık yaratmaya çalışıyoruz. Türkiye'de birçok konuda kamu spotu hazırlanıyor bu konularda da kamu spotu hazırlanmalıdır. Özellikle 0-15 yaş grubu çocuklarda boğulma vakaları trafik kazalarından sonra ikinci sırada yer alıyor. Ülkemizde yılda yaklaşık 900 civarında vatandaşımızı boğulma vakalarında kaybediyoruz. Anız yakma konusuna bakacak olursak, ekonomik, toprak verimliliğinin azalması, milyonlarca canlı varlığın yakılarak yok edilmesi anlamında inanılmaz bir zarar olduğu ortadadır. Ölümlerin yüzde 80'i tatlı su dediğimiz göletlerde meydana geliyor. Özellikle altını çiziyorum 0-15 yaş çocukların ölümlerinde boğulma konuları dikkat çekiyor. Bu konuda kamu spotu hazırlanarak vatandaşımız uyarılmalıdır" dedi. ANIZ YANGINLARIYLA MÜCADELEYE ÇAĞIRDI

Anız yakmama konusunda kendi çektiği yanmış bir kaplumbağa fotoğrafı ile hazırlanan 'Anız Yakma' isimli afişle vatandaşları uyaran OBAF Başkanı İsmail Atalay ise, Türkiye'de anız yakmama konusunda son yıllarda iyi gelişmeler yaşandığına dikkat çekerek "Tarımla uğraşan köylülerimiz önceden tarlasından buğdayı arpayı kaldırdıktan sonra ayrık otu olmasın diyerek anızı ateşe veriyordu. Anızı yaktığınızda mevcut alanda temizlik yapılmış gibi görünse de topraktaki proteinler ve organik maddeleri yakarsınız. Anızı yaktığınızda toprağın eski haline gelmesi cebinizden harcayacağınız parayla en az 4 yılda mümkün olur. Toprağın verimini artırmak için harcayacağımız parayla cebimize zarar vermemek için kesinlikle anız yakmamalıyız. Anız yakıldığında tüm canlıları yakmış oluruz. Anız yakmak orman yangınlarına davetiye çıkardığı gibi, piknikçilerin ateşi ve sigara izmaritleri de ormanlarımızı yok eder. Bizlerin ulaşamayacağı yakınlarınızı anız yangını konusunda uyaralım ve anız yangınlarına mutlaka müdahale edelim" diye konuştu. Bilgilendirme toplantısının ardından gölet ve barajlarda boğulma, anız yakmanın verdiği zararlar konusunda vatandaşları uyarıcı afişler köy meydanına asıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Boğulma ve Yangına Karşı Kamu Spotu Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement