Halk Plajında Boğulmayı Göze Alıp Denize Giriyorlar - Son Dakika
Güncel

Halk Plajında Boğulmayı Göze Alıp Denize Giriyorlar

Halk Plajında Boğulmayı Göze Alıp Denize Giriyorlar

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'ndeki Soli Halk Plajı'nın bir bölümünde girdap tehlikesine rağmen insanlar boğulmayı göze alarak denize giriyor.

12.08.2015 10:50  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'ndeki Soli Halk Plajı'nın bir bölümünde zaman zaman oluşan girdap, boğulmalara neden oluyor. Bunun önüne geçmek isteyen Mezitli Belediyesi plaja uyarı levhası koymasına rağmen insanlar, boğulmayı göze alarak denize girmeye devam ediyor.

126 KİŞİ BOĞULMAKTAN SON ANDA KURTARILDI

Adını Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nden alan plajın girdap oluşan bölümünde son 5 yılda 9 kişi boğularak yaşamını yitirirken, 126 kişi de boğulmaktan son anda kurtarıldı. Bunun önüne geçmek için Mezitli Belediyesi, 'Bu alanda denize girmek tehlikeli ve yasaktır' yazılı uyarı tabelası koydu, bir de cankurtaran görevlendirdi. Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde yazılan uyarı levhalarına uymayan vatandaşlar, kendi hayatlarını tehlikeye atarak denize girmeyi sürdürüyor. Aynı plajda her yıl boğulma olaylarının yaşandığını dile getiren vatandaşlar, yetkililerden uyarı tabelalarının dikkat çekeceği yerlere konulmasını ve cankurtaran sayısının artırılmasını istiyor.

VATANDAŞ UYARI TABELALARINA UYMUYOR

Belediye ayrıca, plajların temiz tutulması için mangal yakılmasını da yasakladı ve tatilcileri bu konuda uyarmak için de plajın bazı noktalarına 'Mangal ve ateş yakmak yasaktır' yazılı uyarı tabelaları bıraktırdı. Ancak vatandaşlar tüm uyarılara rağmen yine Soli Halk Plajı'nda mangal yakması dikkat çekti. Özellikle bazı tatilciler mangalını uyarı levhasının yanında yaktı.


"GİRDAP TEHLİKESİ VAR"

Yasak bölgelerin tehlikeli olduğunu belirten Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan ise, vatandaşların denize girerken kurallara uymasını istedi. Üzücü olayların yaşanmaması için uyarı tabelalarını bıraktıklarını ancak buna rağmen yerli ve yabancı turistlerin tehlikeli bölgede denize girmeye devam ettiğini kaydeden Tarhan, şunları söyledi:

"Soli sahilinde bulunan mendireğin daha önceki yıllarda sökülmesiyle oluşan taşların kalıntıları denizde girdap oluşturmaktadır. Oluşan girdap ile zaman zaman boğulma olayları olmaktadır. Boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla buraya tabelalarla duyurumuzu yapıyoruz, deniz içerisinde sınırlarımızı işaretliyoruz. Vatandaşlarımızın da bu bölgede denize girerken bu kurallara uymalarında fayda var. Bu yasak bölgelerde vatandaşlarımızın denize girmeleri hayati bir risk taşımaktadır."

ÖNLEMLER ALINDI

Boğulma vakalarının önüne geçebilmek için bir takım önlemler aldıklarını da kaydeden Tarhan, plajın belli noktalarında cankurtaran konuşlandırdıklarını, belediye bünyesinde oluşturulan ATV'li zabıta timi ile de hem sahil güvenliğini sağlayıp boğulma vakalarına anında müdahale edildiğini söyledi. Başkan Tarhan ayrıca, vatandaşlardan plajda mangal yakmamaları konusunda da duyarlı olmalarını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Halk Plajında Boğulmayı Göze Alıp Denize Giriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement