Nijer, Boko Haram ile Mücadele İçin Sınıra Asker Gönderecek - Son Dakika
Güncel

Nijer, Boko Haram ile Mücadele İçin Sınıra Asker Gönderecek

Nijer parlamentosu, Boko Haram örgütüyle mücadeleye destek amacıyla sınıra asker gönderme tasarısını oy birliğiyle kabul etti.

10.02.2015 10:29  Güncelleme: 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nijer parlamentosu, Boko Haram örgütüyle mücadeleye destek amacıyla sınıra asker gönderme tasarısını oy birliğiyle kabul etti.

Nijer Parlamento Başkanı Amadu Salifua, 8 saat süren görüşmelerden sonra, Nijer'in Boko Haram ile mücadele edecek Çad, Nijerya, Kamerun, Benin'in oluşturduğu koalisyona katılıp asker göndereceğini açıkladı.

Salifua, birliğin hangi tarihte gönderileceği ve asker sayısına ilişkin ayrıntı vermedi.

Nijer Devlet Başkanı'ndan Boko Haram'a "canavar" benzetmesi -

Öte yandan Nijer Devlet Başkanı İssufu Mahamadu, Nijer'e geçen hafta saldırmaya başlayan Boko Haram'ı "canavara" benzetti.

Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) düzenlediği bir toplantı kapsamında gazetecilere açıklama yapan Mahamadu, Boko Haram ile mücadele eden Nijerli askerleri tebrik etti.

Nijerya'da düzenlediği kanlı eylemlerle tanınan Boko Haram örgütü, son günlerde Nijer'de saldırılarını arttırdı.

Boko Haram'ın Nijer topraklarında cuma gününden itibaren düzenlediği saldırılarda ölen militanların sayısı 111'e çıktı. Ülkede cumadan bu yana 4 Nijer askeri ve 1 sivil öldü.

Güvenlik yetkilileri, Çad Gölü etrafında bir halifelik kurmak istediğini duyuran Boko Haram'ın Çad ve Benin'i tehdit ettiğini de duyurdu.

Ayrıca, geçen hafta Kamerun'da yapılan üç günlük toplantının ardından hafta sonu, Nijerya ve sınır komşuları olan Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'in bölgesel tehdit haline gelen Boko Haram'a karşı 8 bin 750 asker görevlendirme kararı alınmıştı.

Bunun üzerine Boko Haram lideri Ebubekir Şekau, video paylaşım sitesi YouTube'a yüklenen bir videoda, söz konusu bölgesel askeri güce "70 milyon asker de gönderseniz hepsini yeneceğiz" sözleriyle meydan okumuştu. - Niamey

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijer, Boko Haram ile Mücadele İçin Sınıra Asker Gönderecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement