Boko Haram ile Mücadele Uluslararası Platforma Taşınabilir - Son Dakika
Güncel

Boko Haram ile Mücadele Uluslararası Platforma Taşınabilir

Kamerunlu jeopolitika uzmanı Samuel Nguembock, Boko Haram örgütüyle mücadeleye ABD, Fransa, İngiltere, Rusya, İsrail gibi dünyanın önde gelen askeri güçlerinin katkıda bulunabileceğini belirtti.

31.07.2015 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamerunlu jeopolitika uzmanı Samuel Nguembock, Boko Haram örgütüyle mücadeleye ABD, Fransa, İngiltere, Rusya, İsrail gibi dünyanın önde gelen askeri güçlerinin katkıda bulunabileceğini belirtti.

Paris'te Stratejik ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde görev yapan Nguembock, AA'ya değerlendirmesinde, büyük askeri güçlerin örgütle mücadele eden 5 Batı Afrika ülkesinin lojistik ve insan kaynaklarına destek çağrıları üzerine yardımda bulunabileceğini söyledi.

Nijerya, Çad, Benin, Nijer ve Kamerun'dan oluşan bölgesel gücün Boko Haram ile mücadele ettiğini hatırlatan Nguembock, ancak farklı birlikler arasında iyi bir koordinasyonun ve "gerçek bir komutanlığın" bulunmaması dolayısıyla söz konusu ülkelerin operasyonlarının yetersiz kaldığını savundu.

Uzman, yeterli kaynağı olmayan ve ekonomisi hassas dengelerde yürüyen bu Afrika ülkelerinin uzun süreli mücadelede zorlanabileceğine dikkati çekti.

Nguembock, "Boko Haram ile mücadele için büyük finansman, askeri güç, ülke içi ve dışında güvenliği sağlayabilecek sağlam bir mekanizma gerekli. Bunlar, 5 ülkenin imkanlarının ötesinde" dedi.

Büyük askeri güçlerin, Çad Gölü Havzası'ndaki ülkelerle ilişkilerini korumak için de bölgenin mücadelesine destek verebileceğini belirten uzman, İsrail'in ise Nijerya'da geçen yıl 200 liselinin kaçırılmasından sonra Boko Haram'a tepkilerin, kamuoyunda hoş karşılanmasından yola çıkarak destek verebileceğini ileri sürdü.

Boko Haram'ın tamamen yok edilmesinin en az 10 yıl alabileceğini kaydeden Nguembock, öncelikle örgütün saldırılarına hedef olan ülkelerde ekonomi ve işsizlik, Batı karşıtı söylemler gibi sosyal sorunların çözülmesi gerektiğine işaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boko Haram ile Mücadele Uluslararası Platforma Taşınabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement