Son dakika Nijerya haberleri, Nijerya son dakika, son dakika Nijerya

Son Dakika Nijerya Haberleri

  • Abuja'da İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi anma programı düzenlendi
    20:51 Abuja'da İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi anma programı düzenlendi

    Nijerya'nın başkenti Abuja'da, '12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası' ile '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü' vesilesiyle anma programı düzenlendi. Abuja'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) düzenlenen anma programına Abuja Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı İmdat Karakoç, yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

  • Nijerya, Kripto Sektörünü Düzenlemek İçin Kayıt Ücretlerini Beş Katına Çıkarıyor
    16 Mar Nijerya, Kripto Sektörünü Düzenlemek İçin Kayıt Ücretlerini Beş Katına Çıkarıyor

    Nijerya'nın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para birimi hizmetleri sunan borsalar için kayıt ücretlerini beş katına çıkarma teklif ediyor. Bu, sektördeki netliği artırmak ve Nijerya Merkez Bankası ile yapılan son toplantılarda elde edilen görüşler de dahil olmak üzere, sektörün paydaşlarından alınan geri bildirimleri yansıtmayı amaçlıyor.

  • Nijerya Hükümeti, Binance'ten Müşteri Bilgileri İstiyor
    13 Mar Nijerya Hükümeti, Binance'ten Müşteri Bilgileri İstiyor

    Nijerya hükümeti, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile olan gerilimi arttırıyor ve borsanın ülkedeki en aktif 100 kullanıcısının bilgilerini talep ediyor. Bu talep, Binance'in uyum sorumlusu ve Afrika operasyonlarını yöneten iki üst düzey yöneticinin Nijerya'ya resmi bir ziyarette bulundukları sırada göz altına alınmalarının ardından geldi.

  • Nijerya Devlet Başkanı Tinubu, Ramazanda Barış ve İstikrar İçin Dua Çağrısı Yaptı
    13 Mar Nijerya Devlet Başkanı Tinubu, Ramazanda Barış ve İstikrar İçin Dua Çağrısı Yaptı

    Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, ülkesinde artan güvenlik sorunlarına karşı barış ve istikrar için ramazanda dua edilmesi çağrısı yaptı. Tinubu, Müslümanlara birbirlerine ve komşularına karşı nezaket göstermelerini ve toplumda daha az ayrıcalıklı olanları desteklemelerini tavsiye etti. Nijerya'daki Müslümanların bu mübarek ayda ülkenin barışı ve istikrarı için dua etmeleri çağrısında bulunan Tinubu, ülkede yaşanan adam kaçırma, haydutluk ve terör saldırılarına dikkat çekti.

  • Nijerya'da Silah ve İnsansız Hava Aracı Üreten Fabrikaya El Konuldu
    12 Mar Nijerya'da Silah ve İnsansız Hava Aracı Üreten Fabrikaya El Konuldu

    Nijerya'nın güneyinde kayıt dışı faaliyet gösteren bir fabrikaya düzenlenen operasyonda çatışma yaşandı ve silahlı kişiler etkisiz hale getirildi. Operasyonda çeşitli silahlar, yapım aşamasında olan insansız hava araçları ve patlayıcı malzemeler ele geçirildi. Bu olay, Nijerya'da son dönemde artan terör saldırıları ve sivil kaçırmaların yaşandığı bir dönemde gerçekleşti.

  • Binance'in üst düzey iki yöneticisi Nijerya'da gözaltına alındı
    12 Mar Binance'in üst düzey iki yöneticisi Nijerya'da gözaltına alındı

    Nijerya'da kripto para borsası Binance'in iki üst düzey yöneticisi, yasadışı finansal kazanç sağladığı iddialarıyla gözaltına alındı. Amerika vatandaşı olan Tigran Gambaryan ve hem İngiliz hem de Kenya vatandaşlığı bulunan Nadeem Anjarwalla, Nijerya hükümeti tarafından alıkonuldu. Binance'den iddia edilen yasadışı işlemler nedeniyle Nijerya hükümeti en az 10 milyar dolar tazminat talep ettiği öne sürülüyor.

  • Nijerya'da Binlerce Müslüman Teravih Namazı Kıldı
    12 Mar Nijerya'da Binlerce Müslüman Teravih Namazı Kıldı

    Nijerya'nın başkenti Abuja'daki camilerde binlerce Müslüman, ilk teravih namazını eda etti. Abuja'nın en büyük camilerinden Annur Camisi'nde yüzlerce Müslüman saf tutarak teravih namazını kıldı. Nijeryalı Müslümanlar, teravih namazı sırasında Gazze'deki Filistinliler ve ülkedeki güvenlik sorunlarının çözülmesi için dua etti. Cami imamı Ustaz Ebubekir Siddik Muhammed, ramazanın tüm Müslümanlara hayırlar getirmesi temennisinde bulunurken, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve tüm Müslümanlardan Filistinliler için dua etmelerini istedi.

  • Nijerya'da düzenlenen programda kadınların hikayesi anlatıldı
    09 Mar Nijerya'da düzenlenen programda kadınların hikayesi anlatıldı

    Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen programda, Nijeryalı kadınların hikayesi anlatıldı. Programa Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi, elçilik mensupları ve farklı ülkelerden diplomatlar katıldı. Konuşmacılar, eğitim, girişimcilik, liderlik rolü, spor ve sanat gibi konularda konuşmalar yaptılar.

  • Nijerya'da okulu basan silahlı grup, 287 öğrenciyi kaçırdı
    08 Mar Nijerya'da okulu basan silahlı grup, 287 öğrenciyi kaçırdı

    Nijerya'nın kuzeybatısında, silahlı kişiler en az 287 öğrenciyi kaçırdı. Bu, ülkede bir haftadan kısa süre önce gerçekleşen ikinci kitlesel kaçırılma olayı oldu. Kaçırılmalar genellikle kuzeybatı ve orta bölgelerde yoğunlaşmıştır ve silahlı gruplar sık sık köylüleri ve yolcuları büyük fidyeler karşılığında hedef almaktadır.

  • Nijerya Merkez Bankası, eNaira'nın Benimsenmesini Hızlandırmak İçin Gluwa ile İş Birliği Yapacak
    07 Mar Nijerya Merkez Bankası, eNaira'nın Benimsenmesini Hızlandırmak İçin Gluwa ile İş Birliği Yapacak

    Nijerya Merkezi Bankası, Blockchain tabanlı kredi platformu Gluwa ile bir iş birliği başlattığını duyurdu.

  • İzmir Ticaret Borsası ve ESİAD, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için mesaj yayımladı
    07 Mar İzmir Ticaret Borsası ve ESİAD, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için mesaj yayımladı

    İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Kestelli ve Zorlu, kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlandığı bu günün önemine vurgu yaparak, toplumsal cinsiyet eşitliği için daha fazla yatırım yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin cinsiyet eşitliği konusunda hala uzak olduğu ve ilerlemenin yavaşladığına dikkat çekildi.

  • İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'nde İsrail'in Üyeliği Askıya Alındı
    05 Mar İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'nde İsrail'in Üyeliği Askıya Alındı

    İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda kabul edilen kararda, İsrail'in uluslararası teşkilatlara üyeliğinin askıya alınması çağrısın bulunularak, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) Filistin halkının tek meşru temsilcisi olduğu vurgulandı.

  • Sri Lanka Dışişleri Bakanı: Uluslararası Mimaride Değişim Zamanı Geldi
    04 Mar Sri Lanka Dışişleri Bakanı: Uluslararası Mimaride Değişim Zamanı Geldi

    Sri Lanka Dışişleri Bakanı Tharaka Balasuriya, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı açıklamada, ikinci dünya savaşı sonrası galipler tarafından kurgulanan uluslararası mimarinin değişme zamanının geldiğini söyledi. Balasuriya, dünya liderlerinin bir araya gelerek mevcut meseleleri tartışması ve ileriye dönük bir yol aramasının zorunlu olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye-Sri Lanka ilişkilerine de değinen Balasuriya, iki ülkenin ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Ankara Ticaret Odası, sağlık turizmi potansiyelini dünyaya tanıtmak için işbirliği protokolü imzaladı
    03 Mar Ankara Ticaret Odası, sağlık turizmi potansiyelini dünyaya tanıtmak için işbirliği protokolü imzaladı

    Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV) ve Sağlık Diplomasisi Derneği (SDD) ile işbirliği protokolü imzalayarak, Ankara'nın sağlık hizmetleri, medikal teknoloji ve sağlık yatırımı kabiliyetinin uluslararası alanda tanıtımını amaçlıyor. Protokol kapsamında Ankara'nın sağlık potansiyeli, 'Health Ankara' markası adı altında birçok ülkede tanıtılacak. ATO Başkanı Gürsel Baran, işbirliğiyle 'Health Ankara' markasını dünya çapında tanıtacaklarını belirtti ve Ankara'nın medikal sektördeki ihracatının artmasına katkı sağlayacaklarını vurguladı. TONV Başkanı Dr. Eyüp Kahveci ise Türk sağlık sisteminin rekabet avantajının en yüksek olduğu alanlardan biri olan sağlık turizminde kapasite geliştirme, insan kaynaklarının yetiştirilmesi ve teknik yardım gibi konulara odaklanacaklarını ifade etti.

  • Antalya Diplomasi Forumu'nda Gıda Güvenliği Paneli Düzenlendi
    02 Mar Antalya Diplomasi Forumu'nda Gıda Güvenliği Paneli Düzenlendi

    Antalya Diplomasi Forumu'nda düzenlenen "Gıda Güvenliği: Büyüyen Bir Sınama" başlıklı panelde, gıda güvenliğinin sağlanabilmesi çerçevesinde bölgesel ve küresel çatışmalar ile iklim krizine vurgu yapıldı.

  • Sikorsky, Hibrit-Elektrikli Dikey Kalkış ve İniş Uçağı Geliştiriyor
    01 Mar Sikorsky, Hibrit-Elektrikli Dikey Kalkış ve İniş Uçağı Geliştiriyor

    Sikorsky, hibrit-elektrikli dikey kalkış ve iniş (HEX/VTOL) özellikli, pilot opsiyonlu otomatik uçuşa sahip bir tilt-wing (eğilebilir kanat) uçak geliştiriyor. Bu, daha yüksek hız ve menzil için dikey kalkış ve iniş yapabilme yeteneğine sahip olacak ve kanatlı yatay uçuşa geçiş yapabilecek yeni bir hibrit rotorcraft ailesinin bir parçası.

  • Nijerya'da Yoksulluk ve Ekonomik Sorunlar Devam Ediyor
    01 Mar Nijerya'da Yoksulluk ve Ekonomik Sorunlar Devam Ediyor

    Afrika'nın "ekonomik devi" olarak tanımlanan Nijerya'da, yüksek enflasyon ve gıda fiyatlarındaki artışa karşı hükümet çeşitli tedbirler alsa da ülke çapında düzenlenen gösteriler, dikkatleri yeniden bu ülkeye çevirdi.

  • KBÜ'de Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu Gerçekleştirildi
    28 Şub KBÜ'de Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu Gerçekleştirildi

    Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu, İslami ilimlerde güncel sorunlar ve çözüm önerilerini ele aldı. Sempozyuma Türkiye, Katar, Nijerya, Yemen, Libya, Suriye, Irak, Fas, Cezayir, Lübnan, Malezya, Mısır, Etiyopya, Endonezya, Burkino Faso ve Mali'den 73 lisansüstü öğrenci katıldı.

  • Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe eğitimi alan öğrencilere sertifika verdi
    27 Şub Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe eğitimi alan öğrencilere sertifika verdi

    Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkçe eğitiminde başarılı olan öğrenciler için sertifika töreni ve 2024 öğretim yılı açılış programı düzenledi. Törene Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, YEE Abuja Koordinatörü Musa Erbaş, YEE kursiyerleri, Türk vatandaşları ve Türkiye mezunu Nijeryalılar katıldı. YEE Abuja Koordinatörü Musa Erbaş, faaliyetlerinin amacının Türkçe dilini ve kültürünü tanıtmak, Türkiye ile Nijerya arasında kültürel köprüler kurmak olduğunu belirtti. Programda başarılı olan öğrencilere Büyükelçi Bayraktar tarafından sertifikaları takdim edildi.

  • Dünyanın en değerli milli takımları belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?
    27 Şub Dünyanın en değerli milli takımları belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

    Transfermarkt verilerine göre dünyanın en değerli milli takımları açıklandı. Avrupa'nın en genç kadrosuna sahip olan A Milli Takımımızın da sıralamadaki yeri belli oldu.

  • Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı konuk etti
    24 Şub Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı konuk etti

    Fenerbahçe, Süper Lig'in 27. haftasında Kasımpaşa'yı konuk etti. Teknik direktör İsmail Kartal, kadroda tek değişiklik yaptı. Mert Hakan Yandaş, 24 hafta sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Fenerbahçe'de 4 oyuncu eksikti. Tribünler tamamen doldu.

  • Karmod, Avrupa pazarındaki payını artırmayı hedefliyor
    24 Şub Karmod, Avrupa pazarındaki payını artırmayı hedefliyor

    Kahramanmaraş merkezli şirket Karmod, yurt dışındaki çalışmalarıyla pazar payını büyütmeyi hedefliyor. Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, Avrupa pazarındaki paylarını artırmak için yapı standartlarını Avrupa ve ABD'nin taleplerine uygun hale getirdiklerini belirtti. Şirket, Almanya, Fransa ve İngiltere'de doğrudan satış ofislerine sahip olmasının yanı sıra Afrika'da da bayi ağını geliştirdi. Çankaya, yurt dışı satışlarının yüzde 35'ini oluşturan Avrupa pazarındaki paylarını 5 yıllık süreçte yüzde 60'a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

  • Hayvanat bahçesi çalışanı aslan tarafından öldürüldü
    21 Şub Hayvanat bahçesi çalışanı aslan tarafından öldürüldü

    Nijerya'da bir hayvanat bahçesi çalışanı, beslediği aslan tarafından saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Çalışan, aslana yem verdikten sonra kafesin kapısını kapatmayı unutunca aslan saldırısına maruz kaldı. Diğer çalışanlar ve ziyaretçilerin şaşkın bakışları arasında parçalanan çalışan, ağır yaralar nedeniyle kurtarılamadı. Hayvanat bahçesi yetkilileri, aslanın görevliler tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

  • Rektörden yabancı öğrencilere kayak merkezi jesti
    20 Şub Rektörden yabancı öğrencilere kayak merkezi jesti

    Bingöl Üniversitesi'nde okuyan yabancı uyruklu öğrenciler Hesarek Kayak Merkezi'nde dolu dolu bir gün geçirdi. Öğrencilerin birçoğu ilk defa kar görürken, birçoğu da ilk kez kayak tesisine gitti. Bingöl Üniversitesi'nin uluslararası bir üniversite olduğunu vurgulayan rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, öğrencilerin kültürel faaliyetlerle ilimizin tanıtımını sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

  • Bingöl Üniversitesinde Yabancı Öğrenciler Kayak Merkezinde Eğlendi
    20 Şub Bingöl Üniversitesinde Yabancı Öğrenciler Kayak Merkezinde Eğlendi

    Bingöl Üniversitesinde okuyan yabancı uyruklu öğrenciler, Hesarek Kayak Merkezi'nde dolu dolu bir gün geçirdi. Birçoğu ilk defa kar görürken birçoğu da ilk kez kayak tesisine gitti. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın jestiyle öğrenciler, kayak merkezine getirildi. Bingöl Üniversitesi'nin uluslararası bir üniversite olduğunu vurgulayan Çapak, öğrencilerin eğitim-öğretim dışında kültürel faaliyetlerle de ilimizin tanıtımını sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

  • Kenya ve Nijerya Cumhurbaşkanları, sık seyahatleriyle eleştiriliyor
    19 Şub Kenya ve Nijerya Cumhurbaşkanları, sık seyahatleriyle eleştiriliyor

    Kenya Cumhurbaşkanı William Ruto ve Nijerya Cumhurbaşkanı Bola Tinubu, yaptıkları sık yurt dışı seyahatleri nedeniyle eleştiriliyor. Seyahatlerin maliyetleri ve ülkelerindeki ekonomik koşulların aksine bu tutkuları, hoş olmayan tanımlamalara neden oluyor. Uzmanlar, bazı seyahatlerin gerekli olduğunu kabul etse de diğerlerinin savurganlık olduğunu belirtiyor. Seyahat masrafları da tartışma konusu olurken, hükümetler önlemler almaya başladı.

  • Fenerbahçe, Çaykur Rizespor maçında kadroda değişiklik yaptı
    17 Şub Fenerbahçe, Çaykur Rizespor maçında kadroda değişiklik yaptı

    Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, Çaykur Rizespor maçında kadroda tek değişiklik yaparak Mert Müldür'ü yedek soyundurdu ve Jayden Oosterwolde'yi sahaya sürdü. Fenerbahçe'de 4 oyuncu eksikliği bulunurken, Çaykur Rizespor ise 4 değişiklikle sahaya çıktı. Maç öncesinde zemin kontrolü yapıldı ve taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

  • Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı: Savunma ve havacılık sanayii ihracatı arttı
    17 Şub Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı: Savunma ve havacılık sanayii ihracatı arttı

    Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, 2022 yılında 4,364 milyar dolar olan savunma ve havacılık sanayii ihracatının 2023 yılında yüzde 27 artışla 5,5 milyar dolara ulaştığını belirtti. Görgün, uluslararası ilişkilerin savunma sanayiinin bulunduğu kesişim noktasında olduğunu vurgulayarak, Türk savunma sanayiinin küresel pazardaki konumunu daha da güçlendireceklerini ifade etti.

  • Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında
    16 Şub Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında

    Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak. Sarı-lacivertli takım, liderliği kaybettikten sonra yarışta geriye düştü. Fenerbahçe'de 3 eksik bulunurken, 4 oyuncu sarı kart sınırında. Deplasmanda daha başarılı olan Fenerbahçe, bu sezon 34 puanını deplasman maçlarında kazandı.

  • Hatayspor maçının ardından
    12 Şub Hatayspor maçının ardından

    Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, maç sonrası açıklamalarda bulundu. Avcı, takımın inatçı ve vazgeçmez olduğunu belirtirken, Demirel ise kötü bir maç oynadıklarını söyledi.

  • Paris 2024 Kadınlar Olimpiyat Basketbol Turnuvası'nda mücadele edecek 12 takım belli oldu
    12 Şub Paris 2024 Kadınlar Olimpiyat Basketbol Turnuvası'nda mücadele edecek 12 takım belli oldu

    FIBA Kadınlar Olimpiyat Eleme Turnuvası sonucunda, 2024 Paris Yaz Olimpiyatları Kadınlar Basketbol Turnuvası'nda mücadele edecek 12 takım belirlendi. Almanya tarihinde ilk defa Olimpiyat Oyunları'na katılırken, diğer 11 takım daha önce turnuvada yer almıştı. Turnuvada yer alacak takımlar arasında ABD, Fransa, Avustralya, Kanada, Çin, Japonya, Sırbistan, İspanya, Belçika, Nijerya ve Porto Riko bulunuyor.

  • Fildişi Sahili, Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon oldu
    12 Şub Fildişi Sahili, Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon oldu

    Fildişi Sahili, Afrika Uluslar Kupası Finali'nde Nijerya'yı 2-1 mağlup ederek üçüncü kez şampiyon oldu. İlk yarıyı geride tamamlayan Fildişi Sahili, ikinci yarıda bulduğu gollerle galip ayrıldı. Nijerya'nın golünü Troost-Ekong atarken, Fildişi Sahili'nin gollerini Kessie ve Haller kaydetti. Fenerbahçeli Osayi-Samuel ve Trabzonsporlu Paul Onuachu yedeklerde yer alırken, Gaziantep Futbol Kulübü'nün oyuncusu Max Gradel ile Galatasaray'ın yeni transferi Serge Aurier ise ilk 11'de mücadele etti.

  • Fildişi Sahili, Afrika Uluslar Kupası'nda Nijerya'yı mağlup ederek şampiyon oldu
    12 Şub Fildişi Sahili, Afrika Uluslar Kupası'nda Nijerya'yı mağlup ederek şampiyon oldu

    Fildişi Sahili, Afrika Uluslar Kupası finalinde Nijerya'yı 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Kessie ve Haller'in golleriyle galip gelen Fildişi Sahili, turnuvayı üçüncü kez kazandı. Güney Afrika ise üçüncülük maçında Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ni penaltılarla mağlup ederek turnuvayı üçüncü sırada tamamladı. Süper Lig'de forma giyen 7 oyuncu da finalde yer aldı.

  • Fenerbahçe, Alanyaspor karşısında 9 değişiklik yaptı
    11 Şub Fenerbahçe, Alanyaspor karşısında 9 değişiklik yaptı

    Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Alanyaspor maçında Ziraat Türkiye Kupası'ndaki kadroya göre 9 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Fenerbahçe'de 5 oyuncu eksik olurken, Ryan Kent ise kadroda yer aldı. Alanyaspor ise 4 değişiklikle sahaya çıktı.

  • Afrika'da çocuk askerlerin sayısı yüzde 40'la en fazla
    11 Şub Afrika'da çocuk askerlerin sayısı yüzde 40'la en fazla

    Dünya genelinde iç savaşların ve etnik çatışmaların yaygın olduğu bölgelerde savaşmaya zorlanan "çocuk askerlerin", yüzde 40'la en fazla Afrika kıtasında bulunduğu tahmin ediliyor.

  • Galatasaray, Başakşehir'i konuk etti
    10 Şub Galatasaray, Başakşehir'i konuk etti

    Galatasaray, Süper Lig'in 25'inci haftasında Başakşehir'i konuk etti. Okan Buruk'un yönetimindeki Galatasaray, 8 değişiklikle sahaya çıktı. Başakşehir ise 6 değişiklikle mücadeleye başladı. Karşılaşmada Galatasaray'ın 4 eksik oyuncusu bulunurken, Başakşehir'in 4 oyuncusu da forma giyemedi.

  • Lionel Messi'nin Çin'deki hazırlık maçı tepkiler nedeniyle iptal edildi
    10 Şub Lionel Messi'nin Çin'deki hazırlık maçı tepkiler nedeniyle iptal edildi

    Arjantin Milli Takımı'nın Çin'de oynamayı planladığı hazırlık maçı, Lionel Messi'nin Hong Kong'daki özel maçta forma giymemesi üzerine ülkedeki tepkiler nedeniyle iptal edildi. Arjantin Futbol Federasyonu, Nijerya ile oynamak için alternatif bir kent arayışına girdi.

  • Afrika Uluslar Kupası finalinde Nijerya ile Fildişi Sahili karşı karşıya
    10 Şub Afrika Uluslar Kupası finalinde Nijerya ile Fildişi Sahili karşı karşıya

    Afrika Uluslar Kupası'nda ev sahibi Fildişi Sahili ile Nijerya yarın finalde karşılaşacak. Nijerya, 8. kez finalde yer alırken, Fildişi Sahili ise 10. kez rakip olacak. İki takımın final yolculuğu ve tanıdık yüzler de haberde yer alıyor.

  • Corendon Alanyaspor, Daniel Kehinde Akinlosotu ile sözleşme imzaladı
    08 Şub Corendon Alanyaspor, Daniel Kehinde Akinlosotu ile sözleşme imzaladı

    Trendyol Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor, Nijeryalı orta saha oyuncusu Daniel Kehinde Akinlosotu ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı. 2005 doğumlu oyuncu, Nijerya'nın Wat Football Club takımında forma giyiyordu.

  • ABD Senatosu F-16 satışı için de krize girdi! Yılan hikayesinde son durum
    08 Şub ABD Senatosu F-16 satışı için de krize girdi! Yılan hikayesinde son durum

    Türkiye, Ege hava sahasındaki üstünlüğünü korumaya devam etmek ve Hava Kuvvetleri envanterini büyütmek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri'nden F-35 satın almak istedi. Ancak ABD'nin F-35 satışını durdurması üzerine Türkiye'ye F-16 Viper Block 70, F-110 savaş uçağı motorları ve çeşitli mühimmatları içeren bir paket satışı teklif edildi. Ancak ABD Senatosu'nda Türkiye'nin F-16 satın almasına karşı çıkan bir tasarı hazırlandı ve onay bekliyor.

  • ECOWAS ülkeleri, Mali, Burkina Faso ve Nijer'in ayrılma kararını görüşmek üzere bir araya geldi
    08 Şub ECOWAS ülkeleri, Mali, Burkina Faso ve Nijer'in ayrılma kararını görüşmek üzere bir araya geldi

    Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Mali, Burkina Faso ve Nijer'in topluluktan ayrılma kararını görüşmek üzere bir araya geldi. ECOWAS Komisyonu Başkanı Omar Touray, toplantıda çekilme kararının yanı sıra bölgedeki siyasi durumun ele alınacağını belirtti.

  • Afrika Uluslar Kupası'nda Nijerya ve Fildişi Sahili finale yükseldi
    08 Şub Afrika Uluslar Kupası'nda Nijerya ve Fildişi Sahili finale yükseldi

    Afrika Uluslar Kupası'nda yarı final müsabakalarında Nijerya ve ev sahibi Fildişi Sahili, rakiplerini eleyerek finale çıktı. Nijerya, Güney Afrika'yı penaltı atışları sonucunda 4-2 mağlup ederek finale adını yazdırdı. Fildişi Sahili ise Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ni 1-0 yenerek finale yükseldi. Final maçı 11 Şubat Pazar günü oynanacak.

  • Nijerya, Türkiye'den satın alınan helikopterlerle güvenlik sorunlarına karşı mücadele ediyor
    06 Şub Nijerya, Türkiye'den satın alınan helikopterlerle güvenlik sorunlarına karşı mücadele ediyor

    Nijerya'da güvenlik sorunlarıyla mücadele etmek için Türkiye'den satın alınan iki T129 ATAK savaş helikopteri göreve başladı. Nijerya Hava Kuvvetleri üssünde düzenlenen törene Devlet Başkan Yardımcısı, Savunma Bakanı ve Türkiye'nin Büyükelçisi de katıldı. Nijerya, silahlı çeteler ve terör örgütlerinin saldırılarıyla mücadele ediyor ve helikopterlerin bu sorunlara yardımcı olması bekleniyor.

  • Almanya'da Irkçılığa ve Aşırı Sağa Karşı Gösteriler
    03 Şub Almanya'da Irkçılığa ve Aşırı Sağa Karşı Gösteriler

    Almanya'nın farklı kentlerinde yüz binlerce kişi, ırkçılığa ve aşırı sağa karşı gösteri düzenledi. Göstericiler, milyonlarca yabancının ülkeden sürülmesine ilişkin planları ve İslam karşıtı olan aşırı sağcı popülist Almanya için Alternatif (AfD) Partisini protesto etti. Gösteriler, Alman hükümetinin göçmen ve mülteci politikasını eleştirdi.

  • Merkezefendi Belediyesi Basket, yabancı oyuncularını Euroleague'e uğurladı
    31 Oca Merkezefendi Belediyesi Basket, yabancı oyuncularını Euroleague'e uğurladı

    Basketbol Süper Ligi'nde Denizli'yi temsil eden Merkezefendi Belediyesi Basket, bu sezon takımda forma giyen 3 yabancı oyuncusunu Euroleague'e transfer etti. Daniel Oturu Anadolu Efes'e, Rihards Lomazs Bologna'ya ve Moses Wright Olympiakos'a transfer oldu.

  • Merkezefendi Belediyesi Basket, Euroleague'e oyuncu göndermeye devam ediyor
    31 Oca Merkezefendi Belediyesi Basket, Euroleague'e oyuncu göndermeye devam ediyor

    Basketbol Süper Ligi'nde 3 sezondur Denizli'yi temsil eden Merkezefendi Belediyesi Basket, bu sezon Nate Sestina, Daniel Oturu ve Moses Wright'ı Euroleague takımlarına transfer etti. Takımın başında yer alan antrenör Zafer Aktaş yönetimindeki Merkezefendi, düşme potasında yer almıyor.

  • Deprem sempozyumunda konuşan Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm acilen yapılması ve bitirilmesi gereken bir iştir
    31 Oca Deprem sempozyumunda konuşan Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm acilen yapılması ve bitirilmesi gereken bir iştir

    Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Depremde Dünya, Türkiye, İstanbul ve Biz Neredeyiz" sempozyumunda konuştu. Bayraktar, ülkemizin kaçınılmaz gerçeği olan deprem konusunda kentsel dönüşüm projelerinin önemine vurgu yaprak bu konudaki çalışmalara hız verilmesi gerektiğini söyledi.

  • Afrika Uluslar Kupası'nda çeyrek finale yükselen ekipler belli oldu
    31 Oca Afrika Uluslar Kupası'nda çeyrek finale yükselen ekipler belli oldu

    Afrika Uluslar Kupası'nda dün oynanan maçların ardından son 16 turu müsabakaları tamamlandı. Süper Lig'de forma giyen 14 futbolcu, çeyrek finalde ülkelerinin başarısı için ter dökecek. Nijerya, Angola, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gine, Mali, Fildişi Sahili, Yeşil Burun Adaları ve Güney Afrika çeyrek finale yükselen takımlar oldu. Çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde: Nijerya - Angola, Demokratik Kongo Cumhuriyeti - Gine, Mali - Fildişi Sahili, Yeşil Burun Adaları - Güney Afrika.

  • Afrika Uluslar Kupası'nda Çeyrek Final Eşleşmeleri Belli Oldu
    31 Oca Afrika Uluslar Kupası'nda Çeyrek Final Eşleşmeleri Belli Oldu

    Afrika Uluslar Kupası'nda son 16 turu mücadeleleri tamamlandı. Çeyrek finalde Nijerya-Angola, Demokratik Kongo Cumhuriyeti-Gine, Mali-Fildişi Sahilleri ve Yeşil Burun Adaları-Güney Afrika Cumhuriyeti eşleşti. Süper Lig ve 1. Lig'den 8 futbolcu da çeyrek finalde yer alacak.

  • Libya, Nijeryalı 163 düzensiz göçmeni ülkelerine geri gönderiyor
    30 Oca Libya, Nijeryalı 163 düzensiz göçmeni ülkelerine geri gönderiyor

    Libya Düzensiz Göçle Mücadele İdaresi, Nijeryalı 163 düzensiz göçmenin ülkelerine geri gönderileceğini duyurdu. Göçle Mücadele İdaresi Sorumlusu Muhammed Barida, 107 kadın, 51 erkek ve 5 çocuktan oluşan düzensiz göçmenlerin sınır dışı edileceğini belirtti. Ayrıca, Bingazi'deki barınma merkezinde bulunan 160 Nijeryalı düzensiz göçmenin de yakın zamanda sınır dışı edileceği ifade edildi. Libya'nın 2023 yılında farklı milletlerden 500'den fazla düzensiz göçmeni sınır dışı etmesi planlanıyor. Nijerya, ekonomik kriz ve güvenlik sorunları nedeniyle zor şartlarda yaşayan halkıyla dikkat çekiyor.

  • ECOWAS Üyelerinin Ayrılması ve Sahel Devletleri İttifakı
    30 Oca ECOWAS Üyelerinin Ayrılması ve Sahel Devletleri İttifakı

    Mali, Nijer ve Burkina Faso'nun ECOWAS üyeliğinden ayrılma kararı, Afrika Birliği ve alt-bölgesel kuruluşlar için endişe kaynağı oldu. ECOWAS'ın güç kaybetmesi, değişen jeopolitik gerçeklik ve toplumsal faktörler bu ayrılığın temel sebepleridir.

  • DEVA Partisi, tek kullanımlık plastiklerin yasaklanması için kanun teklifi verdi
    25 Oca DEVA Partisi, tek kullanımlık plastiklerin yasaklanması için kanun teklifi verdi

    DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, tek kullanımlık plastiklerin yasaklanması için kanun teklifi verdiklerini açıkladı. Rızvanoğlu, tek kullanımlık plastiklerin çevreye ve insan sağlığına zarar verdiğini belirterek, Avrupa Birliği, Kanada, İngiltere ve Nijerya'da bu tür plastiklerin yasaklandığını söyledi. Kanun teklifinde 2 yıllık bir geçiş süreci önerildiğini ifade eden Rızvanoğlu, diğer siyasi partilerden destek istedi ve temiz bir çevre ve sağlıklı bir yaşam için birlikte hareket etme çağrısı yaptı.

  • Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, RAMS Başakşehir maçına 2 değişiklikle çıktı
    24 Oca Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, RAMS Başakşehir maçına 2 değişiklikle çıktı

    Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, son oynanan Samsunspor maçı 11'ine göre RAMS Başakşehir maçına 2 değişiklik ile çıktı. Serdar Aziz ve Rade Krunic'e görev verildi. Alexander Djiku ise kadroda yer aldı. Fenerbahçe'de 8 eksik bulunuyor.

  • Türk Diplomasisi Filistin Meselesinde Yoğun Çaba Sarf Ediyor
    23 Oca Türk Diplomasisi Filistin Meselesinde Yoğun Çaba Sarf Ediyor

    Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve SETA Kıdemli Araştırmacısı Doç. Dr. Murat Aslan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın bugün gerçekleştireceği BM konuşması öncesi Filistin ile ilgili yürütülen yoğun diplomasi trafiğini AA Analiz için kaleme aldı.

  • Afrika'yı sallayan kare! Sakatlığı nedeniyle milli takımdan çıkarılan Sadiq'i ekranda gören Nijeryalılar şok oldu
    18 Oca Afrika'yı sallayan kare! Sakatlığı nedeniyle milli takımdan çıkarılan Sadiq'i ekranda gören Nijeryalılar şok oldu

    Sakatlığı gerekçe gösterilerek Nijerya Milli Takımı'nın Afrika Kupası kadrosundan çıkarılan Umar Sadiq Mesbah'ın yerine Trabzonspor'dan Onuachu kafileye dahil edilmişti. Sadiq'in milli takım kadrosundan çıkarıldıktan 5 gün sonra kulübü Real Sociedad formasıyla Kral Kupası'ndaki Osasuna maçında oyuna girmesi ise büyük ses getirdi.

  • Nijerya'da 98 Kaçak Petrol Rafinerisi ve Boru Hattı İmha Edildi
    18 Oca Nijerya'da 98 Kaçak Petrol Rafinerisi ve Boru Hattı İmha Edildi

    Nijerya'nın petrol bölgesi Niger Delta'da son bir haftada yapılan operasyonlarda 211 ham petrol hırsızlığı vakası kaydedildi. Bu süre zarfında 83 yasa dışı rafineri ve 15 kaçak boru hattı imha edildi. Operasyonlarda 60 tekne, araç ve ham petrol ele geçirildi. Nijerya'nın petrol rezervleri 37 milyar varili bulunuyor ve dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ini oluşturuyor.

  • Nijerya'da Patlamada 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 77 Kişi Yaralandı
    17 Oca Nijerya'da Patlamada 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 77 Kişi Yaralandı

    Nijerya'nın Oyo eyaletinde dün akşam saatlerinde yaşanan patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiği, 77 kişinin yaralandığı bildirildi. Oyo Valisi Seyi Makinde, patlamanın yaşandığı Oyo eyaletinin başkenti İbadan'ı ziyaret ederek olaya ilişkin bilgi aldı. Makinde, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, patlamaya yasa dışı madenciliğin neden olduğunu söyledi. Patlamada 2 kişinin yaşamını yitirdiğini aktaran Makinde, 77 kişinin de yaralandığını kaydetti. Makinde, patlamaya ilişkin soruşturmaların devam ettiğini belirterek, bu konuda suçlu bulunan herkesin adalete teslim edileceğini vurguladı. Oyo eyaletinin başkenti İbadan ve çevresinde, dün akşam saatlerinde yaşanan patlamada, çok sayıda ev hasar görürken, çok sayıda araç da kül olmuştu. Mineral zengini Nijerya'da yasa dışı madencilik yaygın olarak yapılıyor.

  • Ticaret Bakanlığı, İhracatta Hedef Ülkeler Listesini Güncelledi
    14 Oca Ticaret Bakanlığı, İhracatta Hedef Ülkeler Listesini Güncelledi

    Ticaret Bakanlığı, her yıl hazırladığı İhracatta Hedef Ülkeler Listesi'ni güncelledi. 2024 yılında firmaların yönlendirilebileceği hedef pazarlar listesinden İsrail ve Irak'ın çıkarıldığı görüldü. Listeye ise 9 yeni ülke eklendi.

  • Trabzonspor, Antalyaspor maçı için Antalya'ya gitti
    13 Oca Trabzonspor, Antalyaspor maçı için Antalya'ya gitti

    Trabzonspor, Süper Lig'in 20. haftasında deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan antrenmanın ardından takım Antalya'ya hareket etti. Bazı oyuncuların tedavileri devam ettiği için kadroda yer almadığı belirtildi.

  • Trabzonspor, Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'ya gitti
    13 Oca Trabzonspor, Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'ya gitti

    Trabzonspor, Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maç için Antalya'ya hareket etti. Paul Onuachu'nun milli takıma çağrılmasıyla Poyraz Efe Yıldırım kadroya dahil edildi. Ognjen Bakic ise ilk kez maç kadrosunda yer aldı. Sakatlıkları bulunan ve milli takımlarda bulunan bazı oyuncular ise kadroda yer almadı.

  • Fenerbahçe, Gaziantep FK ile karşılaşacak
    13 Oca Fenerbahçe, Gaziantep FK ile karşılaşacak

    Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak. Lider durumda bulunan sarı-lacivertliler, zirvedeki avantajlarını korumayı hedefliyor. Kadroda eksikler bulunan Fenerbahçe'de, oyuncuların yanı sıra Jayden Oosterwolde de kart sınırında bulunuyor.

  • Nijerya'da 60 Yasa Dışı Petrol Rafinerisi İmha Edildi
    12 Oca Nijerya'da 60 Yasa Dışı Petrol Rafinerisi İmha Edildi

    Nijerya Savunma Bakanlığı'nın yürüttüğü Delta Safe Operasyonu kapsamında son bir haftada Niger Delta'da 60 kaçak petrol rafinerisi imha edildi. Operasyonlarda ayrıca 30 petrol hırsızı yakalandı ve çalıntı ham petrol ile gaz yağı ele geçirildi. Nijerya, dünyadaki petrol rezervlerinin yüzde 3,1'ine sahip olup petrol ihracatında 6. sıradadır.

  • Muğla, Türkiye'nin Su Ürünleri İhracatında Başı Çekiyor
    12 Oca Muğla, Türkiye'nin Su Ürünleri İhracatında Başı Çekiyor

    Muğla, Türkiye'nin su ürünleri ihracatında öncü konumda bulunuyor. 2023 yılında gerçekleşen ihracat 1,7 milyar doları su ürünleri, 3,5 milyar doları ise hayvansal mamullerden oluşuyor. Su ürünleri sektörü, 2023 yılında hedeflenen ihracat rakamlarını yakalayan sektörler arasında yer alıyor. Muğla'nın levrek, çipura, Türk somonu, alabalık ve orkinos gibi ürünlerinin ihracatı artış göstermiştir. Su ürünleri ihracatının büyük bir kısmı AB ülkelerine yapılmaktadır. Ege Bölgesi, Türkiye'nin su ürünleri ihracatının yüzde 67'sini gerçekleştirmektedir. Türkiye geneli su ürünleri ihracatının hedefi ise 2 milyar dolardır.

  • Afrika Uluslar Kupası Yarın Başlıyor
    12 Oca Afrika Uluslar Kupası Yarın Başlıyor

    34. Afrika Uluslar Kupası, Fildişi Sahili'nin ev sahipliğinde yarın başlayacak. Turnuvada en fazla Mısır şampiyon olurken, en son da Senegal kupayı kazandı. Fildişi Sahili ile Gine Bissau arasındaki açılış maçı TSİ 23.00'te oynanacak. Turnuvada 24 takım 6 grupta mücadele edecek ve son 16 turuna kalanlar belirlenecek. Süper Lig ve 1. Lig'den toplamda 33 futbolcu turnuvada yer alacak.

  • Fenerbahçe, Leonardo Bonucci'yi kadrosuna katarak 188. yabancı futbolcusunu transfer etti
    12 Oca Fenerbahçe, Leonardo Bonucci'yi kadrosuna katarak 188. yabancı futbolcusunu transfer etti

    Fenerbahçe, Almanya'nın Union Berlin ekibinden Leonardo Bonucci'yi transfer ederek kulüp tarihindeki 188. yabancı futbolcusunu kadrosuna kattı. Bonucci, Fenerbahçe'nin devre arasındaki ilk transferi oldu ve kariyerinde 9. takımını seçti. Juventus ile büyük başarılar elde eden İtalyan savunmacı, sarı-lacivertli kulübün yabancı futbolcuları arasında yer aldı.

  • Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Nijerya Petrol Kaynaklarından Sorumlu Devlet Bakanı Heineken Lokpobiri ile Görüştü
    12 Oca Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Nijerya Petrol Kaynaklarından Sorumlu Devlet Bakanı Heineken Lokpobiri ile Görüştü

    Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Nijerya Petrol Kaynaklarından Sorumlu Devlet Bakanı Heineken Lokpobiri tarafından kabul edildi. Büyükelçi Bayraktar, Petrol Kaynakları Bakanlığı binasında Lokpobiri'ye nezaket ziyaretinde bulundu. Bayraktar, görüşmede, Nijerya Petrol Kaynaklarından Sorumlu Devlet Bakanı olarak görevlendirilmesi nedeniyle Bakan Lokpobiri'ye tebriklerini iletti. Görüşmede ayrıca Türkiye ile Nijerya arasındaki enerji alanında muhtemel işbirliği imkanları ele alındı.

  • Nijerya Ordusu, Sivile İşkence Yapan 2 Askeri Gözaltına Aldı
    11 Oca Nijerya Ordusu, Sivile İşkence Yapan 2 Askeri Gözaltına Aldı

    Nijerya ordusu, sosyal medyada paylaşılan görüntüde sivile işkence yaptığı görülen 2 askeri gözaltına aldı. Ordu sözcüsü, askerlerin cezalandırılacağını belirtti ve insan hakları ihlallerini hoş karşılamadıklarını vurguladı.

  • Nijeryalı Papaz T.B. Joshua'nın Kızı İşkenceye Maruz Kaldı
    10 Oca Nijeryalı Papaz T.B. Joshua'nın Kızı İşkenceye Maruz Kaldı

    BBC'nin araştırması, görgü tanıkları ve eski müritleri tarafından hakkında tecavüz ve işkence iddiaları bulunan Nijeryalı papaz T.B. Joshua'nın, kızını yıllarca hapsettiğini ortaya çıkardı. Kızı, ona karşı gelen ilk kişiydi ve işkenceye maruz kaldı.

  • İHH İnsani Yardım Vakfı 2023 yılında 7 bin 427 katarakt ameliyatı gerçekleştirdi
    10 Oca İHH İnsani Yardım Vakfı 2023 yılında 7 bin 427 katarakt ameliyatı gerçekleştirdi

    İHH İnsani Yardım Vakfı, 2023 yılında Pakistan, Suriye, Hindistan, Nijerya ve Mali'de toplamda 7 bin 427 katarakt ameliyatı gerçekleştirdiğini duyurdu. Ayrıca, 35 bin 135 kişi muayene edilirken, 66 bin 100 kişiye de saha taramaları yapıldı. Vakıf, katarakt hastalığına karşı mücadelesine 2007 yılından bu yana devam etmektedir.

  • Nijerya'da Ele Geçirilen 2,5 Ton Fildişi İmha Edildi
    09 Oca Nijerya'da Ele Geçirilen 2,5 Ton Fildişi İmha Edildi

    Nijerya Ulusal Çevre Standartları ve Yönetmelikleri Uygulama Ajansı (NESREA) tarafından yapılan açıklamada, ülkede kaçakçılardan ele geçirilen 2,5 ton fildişinin imha edildiği belirtildi. İmha edilen fildişlerinin çoğunun Nijerya'ya kaçak getirildiği ve yasa dışı ticaretinin yapıldığı ifade edildi. Bu eylemin yaban hayatı kaçakçılığına karşı caydırıcı bir önlem olduğu vurgulandı.

  • BBC araştırması: Nijeryalı vaiz, yerleşkesinde yıkılan binayla ilgili gerçekleri nasıl gizledi?
    09 Oca BBC araştırması: Nijeryalı vaiz, yerleşkesinde yıkılan binayla ilgili gerçekleri nasıl gizledi?

    BBC, dünyanın en büyük kiliselerinden birinin kurucusu olan Nijeryalı vaiz T. B. Joshua'nın, 2014 yılında yerleşkesinde çöken binada ölenleri gizlediği ve ailelerini, olaydaki rolüyle ilgili sessiz kalmaları için tehdit ettiği yönünde kanıtlara ulaştı.

  • Nijerya Ordusu, 233 Kaçak Petrol Rafinerisini İmha Etti
    09 Oca Nijerya Ordusu, 233 Kaçak Petrol Rafinerisini İmha Etti

    Nijerya ordusu, petrol hırsızlığı ve sabotajlarla mücadele kapsamında geçen yıl Niger Delta bölgesinde 233 kaçak petrol rafinerisini imha etti. Operasyonlar sonucunda 1112 petrol kaçakçısı gözaltına alındı, 1 milyon litreden fazla yasa dışı rafine edilmiş petrol ürünü ele geçirildi. Nijerya'nın petrol rezervleri dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ini oluşturuyor ve ülke petrol ihracatında 6. sırada yer alıyor.

  • Dünyanın en büyük Hristiyan kiliselerinden birinin kurucusu T. B. Joshua'nın yaygın taciz ve işkence iddiaları
    08 Oca Dünyanın en büyük Hristiyan kiliselerinden birinin kurucusu T. B. Joshua'nın yaygın taciz ve işkence iddiaları

    BBC'nin yaptığı soruşturma, T. B. Joshua'nın kurucusu olduğu Tüm Milletler Sinagog Kilisesi'nde yaygın taciz ve işkenceye dair kanıtlar ortaya çıkardı. Kilisenin eski üyeleri, Joshua tarafından cinsel saldırıya uğradıklarını, hücre hapsine maruz kaldıklarını ve zorla kürtaja tabi tutulduklarını iddia ediyor. Kilise henüz iddialara yanıt vermedi. Joshua, daha önce ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu söylemişti.

  • Haftanın tarihine bakış
    07 Oca Haftanın tarihine bakış

    Ömrünü Kıbrıs davasına adayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, tedavi gördüğü Yakındoğu Üniversitesi Hastanesinde, çoklu organ yetmezliği nedeniyle 13 Ocak 2012'de 88 yaşında vefat etti.

  • Fenerbahçe, İstanbulspor deplasmanında 3 puan arıyor
    06 Oca Fenerbahçe, İstanbulspor deplasmanında 3 puan arıyor

    Süper Lig'in lideri Fenerbahçe, İstanbulspor ile oynayacağı maçta galibiyet arayacak. Sakat ve cezalı oyuncuların yanı sıra Afrika Uluslar Kupası'na giden futbolcuların bulunmasıyla zorlu bir maça çıkacak olan Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal'ın 11'i merak konusu.

  • Fenerbahçe, İstanbulspor maçına eksiklerle çıkacak
    06 Oca Fenerbahçe, İstanbulspor maçına eksiklerle çıkacak

    Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 19. haftasında İstanbulspor'a konuk olacak. Maç öncesinde Osayi-Samuel, Djiku, Becao ve Zajc gibi oyuncuların yokluğunda mecburi rotasyona gidecek olan Fenerbahçe'nin, İstanbulspor karşısında nasıl bir kadro ile sahaya çıkacağı merak konusu.

  • DSÖ: Rahim Ağzı Kanserinin Yüzde 95'i HPV'den Kaynaklanıyor
    04 Oca DSÖ: Rahim Ağzı Kanserinin Yüzde 95'i HPV'den Kaynaklanıyor

    Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), rahim ağzı kanseri farkındalık ayı kapsamında yaptığı açıklamada, rahim ağzı kanser vakalarının yüzde 95'inden fazlasının insan papilloma virüsünden (HPV) kaynaklandığını duyurdu. DSÖ, aşılama, tarama ve tedavi gibi önlemlerin rahim ağzı kanserini önlemede etkili ve uygun maliyetli yöntemler olduğunu belirtti. Rahim ağzı kanseri, dünya genelinde kadınlar arasında en sık görülen 4. kanser türü olarak öne çıkıyor. DSÖ, Rahim Ağzı Kanserini Ortadan Kaldırma Girişimi ile bu hastalığın ortadan kaldırılması için küresel bir strateji geliştirdi ve ülkelerden 2030 yılına kadar 90-70-90 hedeflerine ulaşmalarını istedi.

  • Trabzonspor'un golcü oyuncusu Onuachu: Sahada odaklandığım tek şey takım
    03 Oca Trabzonspor'un golcü oyuncusu Onuachu: Sahada odaklandığım tek şey takım

    Trabzonspor'un golcüsü Paul Onuachu, "Sahada hırslı, çabuk karar vermeye çalışan, konsantre ve mücadele eden biriyim ama sahanın dışında daha sakin bir yapım var. Bir maçta sadece savaşmak ve kazanmak istersiniz.

  • Paul Onuachu: Trabzonspor'da olmak gerçekten harika
    03 Oca Paul Onuachu: Trabzonspor'da olmak gerçekten harika

    Trabzonspor'un forvet oyuncusu Paul Onuachu, Trabzon şehrinin futbol oynamak için harika bir yer olduğunu belirterek, kulüpte kendisine ve diğer oyunculara gösterilen ilginin hiçbir yerde görmediğini söyledi. Onuachu, Trabzonspor taraftarının inanılmaz olduğunu ve Konyaspor maçında attığı topukla golünün kendisi için çok özel olduğunu ifade etti.

  • Trabzonspor'un golcüsü Paul Onuachu, kulüpte yaşadıklarını önceki kulüplerinde görmediğini söyledi
    03 Oca Trabzonspor'un golcüsü Paul Onuachu, kulüpte yaşadıklarını önceki kulüplerinde görmediğini söyledi

    Trabzonspor'un Nijeryalı futbolcusu Paul Onuachu, kulüpte yaşadıklarını önceki kulüplerinde görmediğini belirtti. Onuachu, Trabzonspor'un oyuncularla ilgilenme seviyesinin inanılmaz olduğunu ve taraftarların da harika olduğunu ifade etti. Ayrıca, futbol sevdalısı olduğunu ve futbol dışında hiçbir şey düşünemediğini söyledi.

Advertisement