Boks: Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

Boks: Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Kastamonu'da düzenlenen Sinan Şamil Sam Büyük Erkekler Türkiye Boks Şampiyonası 2. grup müsabakaları sona erdi.

14.11.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Kastamonu'da düzenlenen Sinan Şamil Sam Büyük Erkekler Türkiye Boks Şampiyonası 2. grup müsabakaları sona erdi.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada 24 ilden 97 boksör, 10 sıklette mücadele etti.

Şampiyona sonunda 49 kiloda Ferhat Dikmen, 52 kiloda Halil Bucak, 56 kiloda Selçuk Eker, 60 kiloda Ünal Guzhan, 64 kiloda Osman Emre Kuzu, 69 kiloda Utku Erdoğan, 75 kiloda Burhan Alışkan, 81 kiloda Tarık Akyüz, 91 kiloda Turgay Tabaru, +91 kiloda da Aydoğan Aydın altın madalya kazandı.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonanın, yakın zamanda kaybedilen dünya ağır sıklet şampiyonu Sinan Şamil Sam adına düzenlendiğini söyledi.

Sam'ın yeri doldurulmayacak bir sporcu olduğunu vurgulayan Gözgeç, "Sporcumuzun annesine ve kardeşine başsağlığı, kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz, makamı cennet olsun" ifadesini kullandı.

Müsabakaları izleyen Sinan Şamil Sam'ın annesi Sevim Sam da turnuvayı merhum oğlunun adına düzenleyen federasyon yetkililerine teşekkür etti.

Müsabakada mücadele eden çocukları gördükçe oğlunu hatırladığını ve çok üzüldüğünü dile getiren Sam, "Tüm boksörleri kendi çocuğum olarak görüyorum. İnşallah birer Sinan da onlar olur" dedi.

"Sanki ağabeyimi seyrediyormuşum gibi bir izlenim var içimde"

Sinan Şamil Sam'ın kardeşi Alpaslan da turnuvaya kardeşinin isminin verilmesinin kendilerini duygulandırdığını söyledi.

Kardeşiyle bir defa daha gurur duyduğunu anlatan Alpaslan Sam, şöyle konuştu:

"Ağabeyim bu seviyelerden geçerken hep yanındaydık, seyrediyorduk. Sanki ağabeyimi tekrar seyrediyormuşum gibi bir izlenim var içimde. İnşallah ağabeyimi unutturmayacaklar, daha büyük turnuvalarda da adını duyacağız. Buradaki çocuklar ağabeyimi tanımaya çalışacaklar, onun gibi bir sporcu olmaya çalışacaklar. Erken yaşta kaybettik, Allah rahmet eylesin."

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın da Sinan Şamil Sam'ın annesi Sevim ile kardeşi Alpaslan Sam'a yöresel ürünlerden oluşan hediye sepeti verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Boks: Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement