Bölge Coğrafyasında Türkiye'nin Önü Açık Mı? - Son Dakika
Ekonomi

Bölge Coğrafyasında Türkiye'nin Önü Açık Mı?

Vizyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karasu, Irak, Filistin, Suriye, İran, kuzeyimizde Rusya ve Ukrayna ve Kırım’ın sıkıntılı süreçlerden geçtiğini bir ateş çemberinde bulunduğunu ifade etti.

01.08.2014 22:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vizyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karasu, Irak, Filistin, Suriye, İran, kuzeyimizde Rusya ve Ukrayna ve Kırım’ın sıkıntılı süreçlerden geçtiğini bir ateş çemberinde bulunduğunu ifade etti. Her zaman olduğu gibi Türk coğrafyasının ateş hattında bulunduğunu dile getiren Karasu, bu ülkelerin doğal kaynaklar açısından en verimli ve en zengin topraklara sahip olduğunun altını çizdi. Bu doğal zenginliklerin ne şekilde olursa olsun ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten Mehmet Karasu, bu ülkelerin içinde bulunduğu süreçten ötürü ülke sermayesinin dışarı aktarıldığını en yakın güvenli limanın da Türkiye olduğuna dikkat çekti.

Amerika’nın hem kara parayı takip etme anlamında hem de bu ülkelerden çıkan atıl sermayenin kendi ülkesine akması anlamında bir takım tedbirler aldığını bu açıdan Türkiye’nin biraz daha rahat olduğunu dile getirirken, Ziraat ve Halk Bankaları üzerinden gerçekleşen spekülasyonları da bu bağlamda değerlendirmek gerektiğini vurguladı.

Bölge Coğrafyasında Türkiye\'nin Önü Açık Mı?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Bölge Coğrafyasında Türkiye'nin Önü Açık Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement