Bölge Hakemleri DÜ'de Buluştu - Son Dakika
Spor

Bölge Hakemleri DÜ'de Buluştu

Bölge Hakemleri DÜ\'de Buluştu

Bölge Hakemleri, Dicle Üniversitesi'nde düzenlenen "Bölgesel Seminer" de bir araya geldi

22.01.2015 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (T.F.F.) ve Dicle Üniversitesi ortaklığı ile düzenlenen 13. Bölge Hakemleri, Dicle Üniversitesi'nde düzenlenen "Bölgesel Seminer" de bir araya geldi. Diş Hekimliği konferansa salonunda T.F.F. Hakemler ve Gözlemciler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı, aynı zamanda Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor ve Yüksek Okulu (BESYO) öğretim elemanı olan Nihat Mızrak tarafından organize edilen seminere Ulusal Eğitimci Sabahattin Şahin ve T.F.F. Merkez Hakem Kurulu Üyesi ve 13. Bölge Sorumlusu Kadir Tozlu konuşmacı olarak katıldı.
Diyarbakır'ın barış ve demokrasi kenti olduğunu dile getirerek söze başlayan 13. Bölge Sorumlusu Kadir Tozlu, böyle bir bölgede buna yaraşır şekilde hakemlerin kavgasız, çekişmesiz bir şekilde görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.
"FARKINDALIK YARATAN, İSTANBUL'DA YARIŞACAK KALİTEDE OLUN"
Kendini yetiştiren, geliştiren her hakemin mutlaka fark edildiğine dikkat çeken Tozlu, "benim hakkım yeniyor. Ayrımcılık yapılıyor. Bize zaten şans verilmiyor demeyin. Farkındalık yaratan, İstanbul'da yarışacak kalitede olun. Kavgalara, çekişmelere girmeyin. Bölge hakem kurulu üyesiyle iyi geçinin ama yalakalık yapmayın" diye hakemlere tavsiyelerde bulundu. Tozlu, 'iyi hakem nasıl olur' konusunda hakemlere örnekler üzerinden açıklamalarda bulundu. Ardından en yaşlı üye sıfatıyla en genç üyeye yeni yıl buketi takdim etti. Dicle Üniversitesi'nde kendilerine tanınan bu imkanlardan dolayı üniversite yönetimine, fakülte dekanlığına teşekkür ederek sözlerine başlayan Ulusal Eğitimci Sabahattin Şahin, sahada dikkat çekilen eksiklikler hakkında hakemlere bilgi verdi. Ayağa basmalar, elle oynamalar, ellerin kolların kural dışı kullanımı, itirazlar, oyun kontrolü, yardımcı hakemlerin değerlendirmeleri hakkında bilgi veren Şahin, görüntüler üzerinden pozisyon değerlendirmelerinde bulundu. "Hakem olmanın en güzel tarafı koşmak" diyen Şahin, kondisyonun ve sahada olmanın önemine değindi. Şahin, konuşmasını, klip değerlendirmeleri üzerinden interaktif bir şekilde sürdürdü. Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Şanlıurfa, Bingöl ve Siirt illerinden 120 hakemin katıldığı seminer sonunda BESYO Öğretim Görevlisi Nihat Mızrak da Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve Spor Birliği Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün'e sporu ilgilendiren her konuda kendilerine verdiği destek için teşekkür etti. Mızrak, yönetimin, her zaman her koşulda kendilerini desteklemelerinden dolayı kendilerini çok şanslı bulduklarını ve bu şansı da başta Dicle Üniversitesi olmak üzere Diyarbakır'ın tanıtımı için kullandıklarını belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Bölge Hakemleri DÜ'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement