Bölge İtfaiye Çalıştayı Malatya'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bölge İtfaiye Çalıştayı Malatya'da Yapıldı

Bölge İtfaiye Çalıştayı Malatya\'da Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’ya ile sınırı olan il ve ilçelerin katıldığı Bölge İtfaiye Çalıştay’ı düzenledi.

14.01.2016 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya'ya ile sınırı olan il ve ilçelerin katıldığı Bölge İtfaiye Çalıştay'ı düzenledi. Malatya Büyükşehir Belediye Binası'nda düzenlenen çalıştaya Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adıyaman, Elazığ, Erzincan illeri ile Gölbaşı, Çelikhan, Baskil, Kemaliye, Gürün, Sincik ilçeleri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu'nda yapılan Çalıştay'a, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan Başkanlık etti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar ve şube müdürleri ile AFAD İl Müdürü Hamza Demiralp'in de katıldığı çalıştayda bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, kriz anında itfaiye teşkilatının önemine değindi. Turan, "İtfaiye teşkilatı doğal afetler sırasında hayati roller üstlenmektedir. Bölge İtfaiye çalıştayının hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Malatya'ya sınırı olan il ve ilçelerin itfaiye temsilcileri ile bir araya geldiklerini belirten İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar ise, "Malatya'mıza sınırı olan il ve ilçelerin itfaiye temsilcileri ile yardımlaşma protokolü oluşturmak için bu çalıştayı gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz vatandaşlarımıza hızlı ve kaliteli bir hizmeti nasıl götürebiliriz bunun çalışmasını yapacağız. Çalıştayımızın ilimize, çevre il ve ilçelerimize faydalı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Çalıştaya katılan Diyarbakır ve Kahramanmaraş İtfaiye Dairesi Başkanları ise yaptıkları konuşmada, organizasyondan dolayı Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek,"Hiçbir karşılık beklemeden iki ilin birbirine yardım etmesi kendi alanı gibi ilgilenmesi çok önemli. İtfaiyecilik sıra dışı bir meslek dünyada gelişmiş ülkelerde itfaiye teşkilatına verilen önem o ülkede insan hayatına verilen önemin ifadesidir. Bir ülke ne kadar çok gelişmişse itfaiye teşkilatı o kadar güçlüdür. Ülkemizde de son 10-15 yılda itfaiye teşkilatlarında büyük aşamalar kat edildi. İllerimizdeki itfaiye teşkilatları sürekli bir atılım içerisinde kendini yeniliyor ve gelişiyor. Dünya standartları neyse bizim insanımız onların daha iyisine layık. İnşallah ülkemizde de itfaiye teşkilatı layık olduğu yere gelecektir" dediler.

Çalıştayın hayırlar getirmesi temennisinde bulunan AFAD İl Müdürü Hamza Demiralp ise Türkiye Afetle Mücadele planı çerçevesinde Malatya'nın afet planını hazırladığını aktardı. Plan sayesinde her türlü işbirliğinin yapılacağını kaydeden Demiralp, çalıştayın da faydalı olmasını temenni etti.

İLLER ARASI DAYANIŞMA

İller arasında yardımlaşma ve dayanışmayı artırarak, olası büyük yangınlarda birbirlerine destek olunması amacıyla düzenlenen çalıştayda, iller arasında karşılıklı olarak Yardımlaşma ve Dayanışma Protokolü de imzalandı. Çalıştayda, itfaiye teşkilatlarının daha koordineli bir şekilde çalışabilmeleri amacıyla, il ve ilçelerdeki itfaiye teşkilatlarının araç ve personel yapısı da paylaşılarak, olası yangın ve afet durumlarında hangi teşkilattan ne kadar destek alınıp, verilebileceği gibi bilgiler güncellendi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bölge İtfaiye Çalıştayı Malatya'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement