Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulunun Kurulması - Son Dakika
Ekonomi

Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulunun Kurulması

Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulunun Kurulması

Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu ile Bölgesel Gelişme Komitesinin kurulması ve çalışmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

22.01.2015 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu ile Bölgesel Gelişme Komitesinin kurulması ve çalışmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Kalkınma Bakanlığının "Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu ve Bölgesel Gelişme Komitesinin Teşekkülü ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu, Başbakan ve Kalkınma Bakanı ile Başbakanın belirleyeceği bakanlardan oluşacak. Kurul, Başbakanın başkanlığında, Başbakanın katılmadığı hallerde ise belirleyeceği bakanın başkanlığında toplanacak.

Bölgesel Gelişme Komitesi ise Kalkınma Bakanlığı Müsteşarının başkanlığında, Maliye Bakanlığı ve Hazine müsteşarları ile Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulunda temsil edilen bakanlıkların müsteşarlarından oluşacak.

Kurulun ve Komitenin sekretarya hizmetleri Bakanlık Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Komite, üyelerin salt çoğunluğu ile toplanacak. Kararlar oy çokluğuyla alınacak. Oyların eşitliği durumunda, Başkanın kullandığı oy yönünde karar alınmış sayılacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulunun Kurulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement