Bolivya'da Aymara Takvimi Kullanılması Önerisi - Son Dakika
Güncel

Bolivya'da Aymara Takvimi Kullanılması Önerisi

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, ülkede Miladi Takvim yerine yerlilerin kullandığı Aymara Takvimi'nin kullanılmasını önerdi.

22.06.2016 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, ülkede Miladi Takvim yerine yerlilerin kullandığı Aymara Takvimi'nin kullanılmasını önerdi.

BBC'nin haberine göre, Aymara Takvimi'ne göre 5524'üncü yılın kutlamalarında konuşan Morales, Miladi Takvimi düzensiz ve dağınık bulduğunu söyledi.

Morales, 28 günlük 13 aydan oluşan yerli takviminin, gün sayısı 28 ile 31 arasında değişen Miladi Takvim'den daha kullanışlı olduğunu ifade etti.

Bolivya'nın kimliğini yeniden inşa etmesi gerektiğini belirten Morales, "Kimliğimizi canlandırma yollarından biri de atalarımıza ait takvimi yeniden kazanmaktan geçiyor." diye konuştu.

Güney yarımkürede kış mevsiminin gün dönümü olan ve "sıfırıncı gün" diye kabul edilen 21 Haziran, yerli takvimde yeni yılın başlangıcı olarak kutlanıyor.

Aymara Takvimi'ne göre yılbaşı olan 21 Haziran tarihi, Devlet Başkanı Morales tarafından 2010 yılında resmi tatil ilan edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bolivya'da Aymara Takvimi Kullanılması Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement