Bolu Bağlantı Yolu Kapatılan Tesisin Gece Otoparkı da Kazıldı - Son Dakika
Güncel

Bolu Bağlantı Yolu Kapatılan Tesisin Gece Otoparkı da Kazıldı

Bolu Bağlantı Yolu Kapatılan Tesisin Gece Otoparkı da Kazıldı

Bağlantı yolu kapatılan tesisin gece otoparkı da kazıldıBolu'da, bağlantı yolu imar planında yer almadığı için kapatılan TEM üzerindeki alışveriş merkezinin D-100 karayolu kenarında kullanmaya başladığı otopark da belediye ekipleri tarafından gece kazılarak kapatıldı.

22.06.2016 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağlantı yolu kapatılan tesisin gece otoparkı da kazıldı

Bolu'da, bağlantı yolu imar planında yer almadığı için kapatılan TEM üzerindeki alışveriş merkezinin D-100 karayolu kenarında kullanmaya başladığı otopark da belediye ekipleri tarafından gece kazılarak kapatıldı. Tesisteki işyeri sahipleri duruma tepki gösterdi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise arazinin belediyeye ait olduğunu söyledi.

Bolu Dağı A.Ş. tarafından TEM'in Elmalık mevkisinde 5 yıl önce kurulan dev alışveriş merkezinin bir bölümü ile açık otoparkı, orman arazisinde yer aldığı gerekçesiyle geçen yıl Bolu Orman Bölge Müdürlüğü'nde ilgili personel hakkında soruşturma açıldı. Alışveriş merkezinin D-100 Karayolu bağlantı yolu imar planında bulunmadığı için de Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz hakkında İçişleri Bakanlığı'nca soruşturma izni verildi. Bunun üzerine belediye ekipleri bağlantı yolunu kepçeyle kazarak ulaşıma kapattı. Alışveriş merkezi yönetimi de D-100 Karayolu kenarındaki araziyi otoparka dönüştürdü. Alışveriş merkezine gelenler araçlarını buraya park ettikten sonra servislerler tesise getirilip götürülmeye başlandı.

Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Bolu Dağı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan ile iş adamı Ömer Baday, tesisteki yüzde 56'lık hisselerini geçen hafta Adanalı iş adamı Abdulkadir Şimşek'e satarken, belediye ekipleri gece D-100 kenarında oluşturulan otoparkı da kepçeyle kazarak kullanıma kapattı. Kapatılan yollar nedeniyle işleri büyük oranda düşen alışveriş merkezindeki işyeri sahipleri, söz konusu satışın ardından sorunun çözülmesini beklerken geçici olarak kullanılan otoparkın da kapatılmasıyla büyük şok yaşadı.

Bolu Dağı A.Ş. CEO'su Raşit Doğan, sosyal medya hesabından belediyenin otoparka hendek kazmasına tepki göstererek, "Bolu Belediyesi gece gündüz demeden çalışıyor . Ne mi yapıyor? Hendek kazma konusunda hızını alamadı, bu sefer tarlaların etrafını kazıyor. Hadi yolu 'imar yok diye şikayet ettiler' dedin kazdın. Sayın Başkan tarladan ne istiyorsun? Gel oldu olacak binayı yık, konu kökünden çözülsün" diye yazdı.

Bolu Belediye Başkanı AK Partili Alaaddin Yılmaz ise tesisin otopark olarak kullandığı araziyi belediye olarak kiraladıklarını belirterek, "Otoparkın olduğu arazi belediyenin arazisi. Otopark olarak kullanılan bir alan değil. Eğer orayı otopark olarak kullanmak istiyorlarsa gelsinler oturup görüşelim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu Bağlantı Yolu Kapatılan Tesisin Gece Otoparkı da Kazıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement