Bolu Başkan Yılmaz: Cumhurbaşkanlığı Sistemi Ile Istikrarlı Hükümetler Dönemi Başlayacak - Son Dakika
Güncel

Bolu Başkan Yılmaz: Cumhurbaşkanlığı Sistemi Ile Istikrarlı Hükümetler Dönemi Başlayacak

Bolu Başkan Yılmaz: Cumhurbaşkanlığı Sistemi Ile Istikrarlı Hükümetler Dönemi Başlayacak

Başkan Yılmaz: Cumhurbaşkanlığı sistemi ile istikrarlı hükümetler dönemi başlayacakBOLU Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, TBMM'de görüşülen Anayasa Değişilik Teklifi'nin getireceği Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin, belediye başkanlığı sisteminin il bazından ülke bazına aktarılması dışında bir...

20.01.2017 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Yılmaz: Cumhurbaşkanlığı sistemi ile istikrarlı hükümetler dönemi başlayacak

BOLU Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, TBMM'de görüşülen Anayasa Değişilik Teklifi'nin getireceği Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin, belediye başkanlığı sisteminin il bazından ülke bazına aktarılması dışında bir şey olmadığını, bu sistem ile istikrarlı hükümetler döneminin başlayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'nun tanıtımında yaptıkları katkılar nedeniyle basın mensuplarına plaket verdi. Törende konuşan Başkan Yılmaz, bütün sıkıntılara rağmen Türkiye'nin dimdik ayakta durduğunu söyledi. Önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanlığı süreci de işlevsel hale dönüştüğünde Türkiye'nin çok farklı bir döneme gireceğini ifade eden Başkan Yılmaz, şöyle dedi:

"Tabii bu konuda yeni bir süreç olduğu için farklı düşünceler içinde olanlar olabilir. Cumhurbaşkanlığı süreci, belediye başkanlığı sürecinin il bazından ülke bazına aktarılması dışında bir şey değildir. Belediye Başkanı olarak seçiliyoruz, her konudan sorumlu belediye başkanıdır. Seçimle gelir, meclisin de başkanıdır, encümenin de, belediyenin de başkanıdır. Eğer başarılı olmazsa 5 yıl sonra atarlar, yenisini seçerler. Başarılı olursa devam edersiniz."

Başkan Yılmaz, Türkiye'nin en büyük sıkıntısının takriben 6 ayı geçmeyen hükümetler ile idare edilmesi olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Cumhuriyeti kurduk, 1923'den 1938'e kadar istikrarlı tek bir dönem vardır, kurucumuzun dönemi. Onun da belki son 3-4 yılı sağlık problemleri dolayısıyla belki tam kurucumuzun sürdürdüğü dönem değildir. Ondan sonra 12 yıllık İsmet Paşa'nın tek başına süreci vardır. İstikrarlı süreçtir bunlar. Ondan sonra Menderes 10 yıl, Demirel 5 yıl, Özal 10 yıl, Ak Parti 14 yıl. Alt alta toplayın, bunun dışındaki olan süreci bölün, 6 ayı geçmiyor hükümetler. Türkiye'nin geri kalmasının tek nedeni budur. İstikrarsız hükümetlerdir. Onun için istikrarlı hükümetler dönemine gireceğimiz için Türkiye'nin önündeki en sıkıntılı süreçler artık geride kalmış olacak. Bir de artık kuvvetler ayrılığı prensibi gerçekten yürüyecek."

Şu anki demokrasinin doğru bir demokrasi olduğuna inanmadığını vurgulayan Başkan Yılmaz, "Beni parti başkanım aday yapmasaydı ben belediye başkanı olabilir miydim? veya milletvekilini parti başkanı aday yapmasaydı olabilir miydi? O zaman şu anki parti başkanları ne derse o oluyor mu? Demokrasi bunun neresinde? Mevcut demokratik yapımız bizim liderlerin el verdiği kadardır. Buna sahip çıkmak isteyen, sarılmak isteyenler olacaktır, hoş görmek lazım. 'Efendim bu Alaaddin Yılmaz'ın lehineymiş.' Alaaddin Yılmaz ölümsüz değil. Olsa olsa bir dönem daha yaparlar. Hadi yapsın 2 dönem. Ondan sonra ülke için lazım bu, Alaaddin için değil" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu Başkan Yılmaz: Cumhurbaşkanlığı Sistemi Ile Istikrarlı Hükümetler Dönemi Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.


Advertisement