Bolu'da "Akıllı Atık Toplama" Sistemi Kuruluyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Bolu'da "Akıllı Atık Toplama" Sistemi Kuruluyor

Bolu Belediyesi, evsel ve geri dönüşüm atıkları için "akıllı atık toplama" sistemine geçiyor.

27.10.2016 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Belediyesi, evsel ve geri dönüşüm atıkları için "akıllı atık toplama" sistemine geçiyor.

Bolu'yu dünyada yaşanılabilir kentler arasında ilk 10'a taşıma hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam eden Bolu Belediyesi, daha çevreci bir kent olmak, hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlamak amacıyla, şehrin tamamında "akıllı atık toplama" sistemini kuruyor.

Evsel ve geri dönüşüm atıklarını toplamada geleneksel uygulamaları geride bırakacak sistem sayesinde, şehir merkezinin tamamında yer altı ve yer üstünde yer alan çöp konteynırlarına akıllı sensörler yerleştirilecek.

Çöp konteynırlarında doluluk oranı yüzde 80'e ulaşınca sistem çöp toplama araçlarına sinyal gönderecek. Sistemden gelen uyarıyı ekranlarında gören temizlik ekipleri ise en uygun rota üzerinden giderek en kısa sürede çöpleri alacak.

Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından şuana kadar şehir merkezinin çeşitli yerlerine 122 adet yeraltı konteynırı yerleştirilirken, bunun yanı sıra 43 adet konteynır için de çalışmalar sürüyor.

Sistemin hayata geçmesiyle birlikte, şehir merkezinde halen üç günde bir toplanan çöpler, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi haftada bir toplanacak. Böylece Belediye hem zamandan hem de yakıttan tasarruf edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bolu'da 'Akıllı Atık Toplama' Sistemi Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement