Bolu'da Endemik Bitkiler Ortaya Çıkarılacak - Son Dakika
Güncel

Bolu'da Endemik Bitkiler Ortaya Çıkarılacak

Bolu\'da Endemik Bitkiler Ortaya Çıkarılacak

Bolu Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesinin ortak projesi kapsamında endemik bitkilerin ortaya çıkarılması için çalışma yapılacak.

22.06.2015 16:08  Güncelleme: 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin ortak projesi kapsamında endemik bitkilerin ortaya çıkarılması için çalışma yapılacak.

Bolu Belediyesi ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi arasında endemik bitkilerin tespit edilmesi amacıyla protokol imzalandı. Bolu Belediyesi'nde düzenlenen protokol törenine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Tekin Babaç, Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. İsmail Eker katıldı. Başkan Yılmaz ve Prof.Dr. Hayri Coşkun endemik bitkilerin tespit edilmesine yönelik işbirliği protokolünü imzaladılar.

Proje ekibinden Doç.Dr. İsmail Eker, Bolu'nun endemik bitkiler açısından zengin bir il olduğunu belirterek, "Şu ana kadar tespit edilen 80 civarında endemik bitki var. Ama bizim tahminlerimiz endemik bitkilerin bu rakamın daha da üzerinde olduğu yönünde. Bu çalışmayla da bu rakamı netleştirmiş olacağız. Bolu'da doğal alanlarda endemik bitkiler yoğun olarak var ama en çok Aladağlar ve Abant civarında. Böylesi bir çalışma için de belediye ve üniversitemiz bir araya geldi. İki yıl süren çalışma sonunda çalışmalarımız kitap haline getirilecek" dedi. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu'da Endemik Bitkiler Ortaya Çıkarılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement