Bolu'da Gazetecilerin Darbedildiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Bolu'da Gazetecilerin Darbedildiği İddiası

Abant TV'nin sahibi ve kameramanı, haber yaparken köy sakinlerince darbedildikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

03.09.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeniçağa ilçesinde haber yaparken köy sakinlerince darbedildiklerini öne süren Abant TV'nin sahibi Mehmet Altun ve kameraman Sertaç Ataş, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Altun, sahibi olduğu yayın kuruluşunda düzenlediği basın toplantısında, Yeniçağa Kuş Cennetini'nin bulunduğu bölgeden kaçak torf (organik açıdan zengin toprak) alındığı ihbarı üzerine harekete geçtiklerini söyledi.

Bölgeden kaçak torf alanlar tarafından telefonla uyarıldıklarını anlatan Altun, "Arayan kişiye o bölgede ekibimin olmadığını, araçta kendimin olduğunu söyledim. Kısa süre sonra beni arayan kişiyle karşılaştık. Bölgeden hızlı şekilde uzaklaşmamız gerektiğini, aksi takdirde bizim için iyi olmayacağını söyledi. Ona 'bu, bir tehdit mi' dedim. O da 'nasıl anlarsan' dedi. Aradan fazla süre geçmeden ve ana yola çıkmamıza kısa süre kala yaklaşık 20 araç ve 60 kişilik grup tarafından yolumuz kesildi. Daha sonra da saldırıya uğradık" şeklinde konuştu.

Grubun ilk etapta araçlarına saldırdığını belirten Altun, "Aracımın önünde oturan kameramana saldırıldı ve kıyafetleri yırtıldı. Daha sonra aracın sağ ön camı kırıldı, kamerası elinden alındı. Bu esnada kameraman elinden yaralandı. Ben de yüzümden darbedildim. Normal yolda giderken seyahat özgürlüğümüz engelleniyor, bir televizyon sahibisiniz ve tehdit ediliyorsunuz. Aracınız ve siz darbeye maruz kalıyorsunuz. Olacak şey değil" diye konuştu.

Altun, olaya karışanlardan şikayetçi olduğunu ve suç duyurusunda bulunduğunu sözlerine ekledi. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bolu'da Gazetecilerin Darbedildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement