Bolu'da İki Gazetenin Ruhsatsız Olduğu Gerekçesiyle Kapatıldığı İddiası - Son Dakika
Yerel

Bolu'da İki Gazetenin Ruhsatsız Olduğu Gerekçesiyle Kapatıldığı İddiası

Bolu\'da İki Gazetenin Ruhsatsız Olduğu Gerekçesiyle Kapatıldığı İddiası

TGF Genel Başkanı Sertel: "Bolu'da yaşanan bu çağ dışı olay, ifade özgürlüğünü ayaklar altına alırken, her zaman gerçekleri dile getirmekle yükümlü olan basına, iktidar partisi tarafından getirilen sansürü ve baskıyı bir kez daha gözler önüne sermektedir"

25.03.2014 20:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Bolu Belediyesince Havadis gazetesinin iş yeri ruhsatı bulunmadığı iddiasıyla kapatılmasının, Bolu Gündem gazetesinin de aynı gerekçeyle kapatılacağının duyurulmasıyla ilgili, "Bolu'da yaşanan bu çağ dışı olay, ifade özgürlüğünü ayaklar altına alırken, her zaman gerçekleri dile getirmekle yükümlü olan basına, iktidar partisi tarafından getirilen sansürü ve baskıyı bir kez daha gözler önüne sermektedir" görüşünü bildirdi.

Atilla Sertel, yazılı açıklamasında, üç gazetenin, muhalif duruşları nedeniyle iktidar partisine mensup belediye başkanının talimatıyla zabıta ekiplerince basıldığını iddia ederek bunun, Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğü adına büyük bir utanç olduğunu ifade etti.

Sertel, şunları belirtti:

"Bu gazetelerin ikisinin kapısına, mühür vurulacağı bildirildi. Bolu'da yaşanan bu çağ dışı olay, ifade özgürlüğünü ayaklar altına alırken, her zaman gerçekleri dile getirmekle yükümlü olan basına, iktidar partisi tarafından getirilen sansürü ve baskıyı bir kez daha gözler önüne sermektedir. Abdülhamit döneminde bile basın üzerinde bu denli bir baskı kurulmamıştır. Ancak bilinmelidir ki onurlu gazeteciler var oldukça, özgür basın susturulamaz. Basın özgürlüğünü korumak, biz gazetecilerin asli görevidir. Basın üzerindeki bu baskıcı uygulamaları şiddetle kınıyoruz ve Türkiye'de gazetecilerin özgürce görevlerini yapabilmeleri için sonuna kadar mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bolu'da İki Gazetenin Ruhsatsız Olduğu Gerekçesiyle Kapatıldığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement