Bolu'da, Sazan Yakalama Yarışması Başladı - Son Dakika
Güncel

Bolu'da, Sazan Yakalama Yarışması Başladı

Bolu\'da, Sazan Yakalama Yarışması Başladı

Bolu'da, sazan yakalama yarışması başladıBolu'da, Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) öncülüğünde 8 derneğin katkılarıyla düzenlenen ASOF 2016 Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması, kura çekimiyle başladı.

30.08.2016 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da, sazan yakalama yarışması başladı

Bolu'da, Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) öncülüğünde 8 derneğin katkılarıyla düzenlenen ASOF 2016 Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması, kura çekimiyle başladı. 8'incisi düzenlenen yarışmaya katılan 27 takım, 5 gün boyunca en büyük ve en fazla balığı yakalayıp öldürmeden geri bırakmak için birbiriyle yarışacak.

ASOF 2016 Sazan Balığı Yakalama Yarışması, Bolu kent merkezine 11 kilometre uzaklıktaki Gölköy Baraj Gölü'nde çekilen kuraların ardından başladı. 18 şehirden 27 takımın ve 108 sporcunun mücadele edeceği yarışlarda, sporcular en büyük ve en çok balığı yakalamak için yarışacak. En az 2, en fazla 4 kişiden oluşan takımlardaki yarışmacılar gölden yakaladıkları balıkları saydırıp, tarttırdıktan sonra ölmeden geri suya bırakacak. Yakalanan balığın ölmesi halinde takım yarışmadan diskalifiye edilecek. Yarışmaları 40 kişilik federasyon yetkilisi koordine edecek. Ayrıca, yarışlar sırasında göl etrafında kendilerine ayrılan alanlara kamp kurup yerleşen sporcuların müzik dinlemesi, ateş yakması ve gürültü yapması da yasak.

ASOF Başkanı Serkan İnanç, büyük bir ciddiyetle düzenlenen organizasyonda amaçlarının yurtdışında düzenlenen yarışmalara takım göndermek olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

'Biz elimizden geldiğince illerdeki derneklerin takımlarını yarıştırmaya çalışıyoruz. Sportif Olta Balıkçılığı yapıyoruz. Yakalanan balığı geri bırakıyoruz. Yakalanan balığın ölmesi durumunda takımı diskalifiye ediyoruz. Öncelikli amacımız 40 santimetre üzerinde balıklar yakalamak. 18 ilden katılım var. Yarışma boyunca müzik dinlemek, ateş yakmak ve gürültü yapmak yasak. Pazar günü saat 10'a kadar en çok balığı yakalayıp bırakan ve en büyük balığı yakalayıp bırakanlara ödüllerimiz olacak. Ciddi sponsorlarımız var. Kazanan takımlara 15-20 bin civarında para ödülü veriyoruz. Bu yarışmaya hazırlanmak için takımlarımız ciddi harcamalar yapıyor. Takımlar buraya başka şehirlerden gelip derinlik araştırması, saha antrenmanı yapıyor. Gerçekten oldukça ciddi bir organizasyon. Bu yarışmalar yurt dışında çok ciddi bir şekilde yapılıyor. Biz de yurtdışına sporcu göndermek istiyoruz. Bu bizim için bir spor dalı, bu işe gönül vermiş, yıllarını vermiş arkadaşlarımız var.ö

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu'da, Sazan Yakalama Yarışması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement