Bolu'da Tarihi Proje İçin Protokol İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Bolu'da Tarihi Proje İçin Protokol İmzalandı

Bolu\'da Tarihi Proje İçin Protokol İmzalandı

Bolu’da bir milyon nüfusa yetecek Karadere Suları’nın ilave su tahsisi konusunda Bolu Belediyesi ile Bolu Defterdarlığı arasında protokol imzalandı.

24.05.2016 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da bir milyon nüfusa yetecek Karadere Suları'nın ilave su tahsisi konusunda Bolu Belediyesi ile Bolu Defterdarlığı arasında protokol imzalandı.

Bolu Belediyesi ile Bolu İl Defterdarlığı arasında Karadere Suları'nın su tahsisi konusunda protokol imzalandı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve İl Defterdarı Zekai Dede, başkanlık makamında gerçekleşen protokol töreni ile kentin su konusunda geleceğini garanti altına alacak tarihi imzaları attı. Tahsis edilen su kapasitesini 300 litre/saniyeye çıkartacak protokol imzalama törenine Başkan Yılmaz ve İl Defterdarı Dede'nin yanı sıra, Milli Emlak Müdürü Hasan Fatih Candemir, Belediye Başkan Yardımcıları Ekrem Çetinkaya ve Emine Davarcıoğlu ile basın mensupları katıldı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, imzalar öncesi yaptığı konuşmada, 2014 yılında suyun 100 litre/saniyelik kısmının Devlet Su İşleri'ne, 43 litrelik kısmının ise köylerin kullanımı için İl Özel İdaresi'ne tahsil edildiği belirtti. Köylerin belediyeyle birleşmesiyle suyun Bolu'ya tahsis edilmiş bir haline dönüştüğünü söyleyen Yılmaz, "Tabi bu su 143 litre Bolu için yeterli değildi. Bolu için yeterli olması gereken en az 300 litre/saniye su ihtiyacımız vardı" dedi.

Başkan Yılmaz, 11 yıllık yoğun uğraşlar sonucu imkansız denileni başardıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Bu azimli çalışmada siyaseten de iktidar patisi olmanın verdiği güçle, şuan itibariyle 150 litreye ilave 150 litre/saniyelik su tahsisi yapıldı. Dolayısıyla şuan bize yetecek kadar suyun tahsili Karadere'de yapılmış oldu. Bunu protokolünü imzalamak için buradayız. Bu, belki Türkiye'de başarılması imkansız olanın başarılması olarak algılanacak bir çalışmadır. Onun için böyle bir neticeye elde edilmesinde emeği geçen belediyedeki mühendisinden, başkanına kadar gelen süreçteki bütün arkadaşlarımıza; Devlet Su İşleri yetkililerine, siyaseten destek veren milletvekillerimize, teşkilatlarımıza ve de Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. İmkansızı başaran bu imza töreni Bolu halkımıza hayırlı olsun. Bolu halkı 'kaynak su içemiyor' dedik. İnşallah iki yıl içerisinde bir terslik olmazsa artık musluk sularımızdan kaynak suyu akıttığımız bir hale dönüşecek." - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bolu'da Tarihi Proje İçin Protokol İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement