Bolu'da Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Bolu'da Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

Bolu\'da Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AİBÜ-TTMER) düzenlenen tören ile açıldı.

05.05.2015 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AİBÜ-TTMER) düzenlenen tören ile açıldı.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösterecek olan Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Abant İzzet Baysal Üniversitesi Araştırma Merkezi ve Özel Sektör, araştırmacılarla girişimciler, yatırımcılar ve sanayiciler arasında gerekli ve ihtiyaç duyulan bağlantıların sağlanması, akademik araştırma ve sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde ticarileşmesine ilişkin faaliyetler yürütülecek.

Teknoloji transferi uygulama ve araştırma merkezi açıldı. Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasında düzenlenen açılış törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Garnizon Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Ali Murat Ersöz, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreni konuşmalarla devam etti. İlk olarak konuşan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş yaptığı konuşmasında, "Üniversite, Ticaret ve Sanayi Odası ve sanayinin ortaklaşa bir proje yapabilmesi, kabiliyetinin geliştirilebilmesi, üyelerimizin yararına projeler üretebilmenin ilk adımı belki de en büyük adımı bugün burada gerçekleştireceğiz. Açılacak olan bu Merkez ile üniversite ile özel sektör aynı düşünce ve aynı platformda, aynı masada yer almak zorunda. Bu ofisimizin Bolu iş dünyasına, işletmelerine ve yatırım yapanlarına, üniversitemize, herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

.Son on yılda Sanayi ve Üniversite işbirliğinin büyük bir ivme kazandığını belirten Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Hayri Coşkun ise, "Sanayi ve Üniversite işbirliğinin geliştirilmesinde üniversite olarak pek çok proje yanında önemli adımlar atmış bulunmaktayız. Bunlardan bir tanesi de Bolumuza ve genelde ülkemize önemli hizmetler verecek olan şu an açılışını yapacağımız merkezimizdir. Merkezde görev alan bütün personelimize şimdiden başarılar diliyorum. Başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ederek Merkezimizin Üniversitemize, sanayimize, Bolumuza ve ülkemize hayırlı olması dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise yaptığı konuşmasında, "Bolu'nun gelişmesi için Üniversitenin birikimi ve sanayinin bir araya gelmesi lazım. Çok müthiş bir hedef gözetmişsiniz sizleri tebrik ediyorum. Ben bunun gerçekleşmesini diliyor ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bolu'da Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement