Bolu Dağı'nda Kış Lastiği Denetimi - Son Dakika
Güncel

Bolu Dağı'nda Kış Lastiği Denetimi

Bolu Dağı\'nda Kış Lastiği Denetimi

1 ARALIK tarihi itibariyle şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğunun başlaması üzerine Bolu Dağı'nda kış lastiği kontrolü yapıldı.

01.12.2016 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 ARALIK tarihi itibariyle şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğunun başlaması üzerine Bolu Dağı'nda kış lastiği kontrolü yapıldı.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşımalarında kullanılan araçlar, 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği kullanacak. Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre 1 ay uzatılabilecek. Zorunlu kış lastiği takma uygulamasının başladığı ilk gün Bolu Dağı geçişinde trafik ekipleri uygulama yaptı. Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri, D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı mevkiinde ticari araçları durdurarak lastiklerini kontrol etti. Lastiklerin diş derinlikleri ölçüldü. Denetimlerde uygunsuz lastiğe rastlanılmadı. Bolu Dağı'nda hava sıcaklığının eksi 3 dereceye kadar düşmesi nedeniyle sürücüler buzlanmaya karşı yavaş gitmeleri konusunda uyarıldı.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAYANLARA 602 TL CEZA

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Sönmez, kış lastiği takma zorunluluğuna uymayan sürücülere 602 lira para cezası uygulanacağını söyledi. Sönmez, "Bu yıl da 1 Aralık tarihi itibariyle otobüs terminali ve şehirlerarası yollarımızda kar lastiği uygulamasına başladık. Ekiplerimiz ticari araçlarda denetimler yaparak kar lastiklerini kontrol edecekler. Kar lastiği olmayanlara para cezası uygulandıktan sonra gerekli belgelerini verip bir sonraki durakta lastiklerini değiştirmeleri konusunda uyarıyoruz. Kış lastiği kullanılmadığı zaman yoldan çıkmalar, kaymalar, yaralamalı, hatta ölümlü trafik kazalar oluyor. Bunlar istemediğimiz olaylar. Sürücülerimizden hassasiyet bekliyoruz" dedi.

Sönmez, olası kaza veya yol kapanması olaylarında TEM otoyolunda emniyet şeridi, bölünmüş yollarda da sol şeridin boş bırakılması konusunda sürücüleri uyardı.

DÜZCE'DE OTOGARDA KONTROL

Düzce'de de kış lastiği uygulaması yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube ekipleri, sabah erken saatlerde şehirlerarası otobüs terminalinde kış lastiği denetimi yaptı. Trafik ekipleri, araçların lastiklerini tek tek kontrol etti. Lastiklerin diş derinlikleri de ölçüldü. Kontrollerde kış lastiği takmayan otobüse rastlanmadı. Kontrollerin sezon boyunca devam edeceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu Dağı'nda Kış Lastiği Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement