Bolu Dağı'nda Trafik Denetimleri Arttırıldı - Son Dakika
Yerel

Bolu Dağı'nda Trafik Denetimleri Arttırıldı

Bolu Dağı\'nda Trafik Denetimleri Arttırıldı

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Sönmez, "Bayram tatili için gerekli önlemleri aldık" dedi.

02.10.2014 10:27  Güncelleme: 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı tatilinde Bolu Dağı'ndaki trafik denetimlerini arttıracak.

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramda tatilcilerin aileleriyle yola çıkacağını, bunun da yoğunluğa yol açacağını söyledi.

TEM otoyolunun Gerede- Karadeniz bağlantı kesiminde aşırı yoğunluk yaşanacağını anlatan Sönmez, "Bayram tatili için gerekli önlemleri aldık. Tatil boyunca 12 resmi ekip, 3 radar ekibiyle trafiği izleyeceğiz. Elimizden geldiğince vatandaşlarımızın sağ salim sevdiklerine ulaşması için çalışacağız" şeklinde konuştu.

Sönmez, Gerede-Karadeniz bağlantı yolundaki yoğunluğu engelleyemediklerini ifade ederek, yoğunluğun artmasıyla araçları Çaydurt ve Yeniçağa gişelerinden D-100 karayoluna yönlendireceklerini anlattı.

Çaydurt ve Gerede gişeleri arasında bayram trafiği nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştuğuna dikkati çeken Sönmez, yoğunluğu azaltmak için alternatif çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Bolu Dağı Tüneli'nde gerekli önlemlerin alındığına işaret eden Sönmez, "Tünellerde, giriş ve çıkışlarında radar uygulaması olacak. Aşırı hız yapan sürücülerin plakalarına gerekli cezalar yazılacak. Trafikte hata yapan, diğer sürücülerin hayatını tehlikeye düşüren sürücülere gerekli ceza uygulanacak" değerlendirmesinde bulundu.

"Sürücülerimiz özellikle aşırı hız, yakın takip, hatalı sollama yapmasın ve mutlaka emniyet kemerini taksın" diyen Sönmez, emniyet kemerinin sürücü ve yolcuları hayata bağladığını anlattı.

Sönmez, emniyet şeridi konusunda da uyarıda bulunarak, "Özellikle tıkanmanın yaşandığı yerlerde sürücüler emniyet şeritlerini kullanıyor. Buna karşı ciddi önlemlerimiz olacak ve cezai işlemler uygulanacak. Sürücülerin emniyet şeritlerini işkal etmelerini istiyoruz. Ramazan Bayramı'nda emniyet şeridini kullanan 500'e yakın sürücüye ceza yazdık" ifadesini kullandı.

"Geçen yıl ki bayram tatili 9 gündü" diyen Sönmez, "Bu sürede meydana gelen kazalarda 1 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca 27 yaralamalı trafik kazasında 80 vatandaşımız yaralandı. İnşallah bu bayramda ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları meydana gelmez" diye konuştu. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bolu Dağı'nda Trafik Denetimleri Arttırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement