"Örgütle Mücadele Etmediler, Örgüt Üzerinden Siyaset Yaptılar" - Son Dakika
Güncel

"Örgütle Mücadele Etmediler, Örgüt Üzerinden Siyaset Yaptılar"

"Örgütle Mücadele Etmediler, Örgüt Üzerinden Siyaset Yaptılar"

Emekli Albay ve Yazar Erdal Sarızeybek, PKK'nın 2002 yılında bitme noktasına geldiğini, ancak örgütle mücadele edilmediğini söyledi.

12.12.2014 18:53  Güncelleme: 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emekli Albay ve yazar Erdal Sarızeybek, PKK'nın 2002 yılında bitme noktasına geldiğini, ancak örgütle mücadele edilmediğini belirterek, "Örgütle mücadele etmediler, örgüt üzerinden siyaset yaptılar" dedi.

Türk Ocakları Bolu Şubesi'nin Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin kültür merkezinde düzenlediği 'Çözüm süreci nereye gidiyor' konulu konferansa konuşmacı olarak Erdal Sarızeybek katıldı. Sarızeybek, PKK'nın 2002 yılında bitme noktasına geldiğini, ancak AK Parti hükümetinin mücadele etmediğini söyleyerek, "Toplayacaktı Bakanlar Kurulunu ve diyecekti ki; ey bakanlar kurulu Türk milleti bu örgütten çok acı çekti. Dünyanın en güçlü özel harekat birlikleri bizde, polis, jandarma, Genelkurmay. Örgütün de bilinmeyeni yok. Çıkıp 'Bu örgütü tarihten silin' diyecekti. İnanın bana örgüt bitmişti. Bugün Bolu'da bu üniversitede son sınıfta okuyan öğrencilerden 2002'de bir hükümet kursaydık. Evlatlarım biz başaramadık alın bilgilerimizi size aktarıyoruz, işte özel harekat birlikleri, işte örgüt, Türk milletini bu beladan kurtarın deseydik. Siz üniversite gençleri bizi kurtarmıştınız. Örgütle mücadele etmediler, örgüt üzerinden siyaset yaptılar" diye konuştu.

Terör örgütünün devleti ve anayasasını yok saydığını belirten Sarızeybek, konuşmasına şöyle devam etti:

"PKK Hakkari'ye vali atadı, PKK mahkeme kurdu. Şu an geldiğimiz nokta bu. Bu nedir biliyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türkiye Cumhuriyeti anayasasını yok saymaktır. Bir yanda hükümet barış, kardeşlik, akan kanlar dursun diyor. Bir yanda adı PKK olan küresel çete benim topraklarımın bir kısmında halkım üzerinde egemenlik kuruyor. Devlet güç ve otoritesi kullanıyor. Egemenlik Türk milletinin, egemenlik bizim. İş egemenliğe gelince cumhurbaşkanımız, başbakanımız ekranlara çıkıyor, ben hiç kimseden korkmam, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyor. Ama fiili duruma baktığınızda Türk milletine ait olan egemenliği, adı PKK olan bir yapıya devrediyor. Buna yetkisi ve hakkı yok."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Örgütle Mücadele Etmediler, Örgüt Üzerinden Siyaset Yaptılar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement