Bolu, Evde Sağlık ve Bakım Projesinde Pilot İl Oldu - Son Dakika
Güncel

Bolu, Evde Sağlık ve Bakım Projesinde Pilot İl Oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bolu'yu, Evde Sağlık ve Bakım İşbirliği projesinin uygulanmasında pilot il olarak seçti.

05.04.2014 09:52  Güncelleme: 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Bolu, "Evde Sağlık ve Bakım İşbirliği" projesinin uygulanmasında pilot İl olarak seçildi. Valilik Abant toplantı salonunda yapılan protokol imza törenine,  Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Avni Özkaya, Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Coşkun Gürboğa, Engelli Bakım Hizmetleri Daire Başkanı Hulusi Armağan Yıldırım, Kalite Geliştirme Dairesi Başkanı Oya Işık, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, Türk Kızılay'ı Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka, Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği Başkanı Orhan Koç ve daire müdürleri katıldı.
Protokol imzalama törende konuşan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, hayırlı bir işe başlıyor olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Eski mesai arkadaşlarımı özlemiştim ve onları görmekten mutlu oldum. Ankara'da bazı politikaları kurgulamak bir taşra tecrübesi gerektiriyor, şimdi kurguladığımız politikaların alanda uygulamasını yapmak da bize nasip olacak inşallah. Sağlık Bakanlığı'nın öteden beri iyi bir şekilde yürüttüğü Evde Sağlık Hizmetleriyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yürüttüğü Evde Bakım Hizmetlerini birleştirerek tek çatı altında yürütülmesi için çalışıyorduk ve bunu şimdi Bolu'da somutlaştırıyoruz. Bu proje ile vatandaşımıza hizmetini ayağına götüreceğiz. Bir model oluşturacağız ve Bolu bunun pilot uygulaması olacak. Bolu'yu seçtikleri için arkadaşlarımıza ve tüm proje ortaklarına teşekkür ediyorum."diye konuştu.

"Son yıllarda huzurevlerimizin, engelsiz yaşam merkezlerimizin yaşam standartları çok yüksek." diye sözlerine devam eden Vali Zahteroğulları"İnsanlar çocuklarıyla, torunlarıyla, komşularıyla yaşamayı tercih ediyorlar. Bu yüzden bizde seçeneklerimiz artırmamız lazım." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi ise, evde sağlık hizmetinin pilot uygulamasının Bolu'da başlatıldığını ifade ederek, "Sayın Valimiz Bakanlığımızda Müsteşarımızdı ve o zamanlar planladığımız ve 2014 yılında hedefe koyduğumuz planlamayı Bolu'da ilk olarak yapacağız. Biz çok heyecan duyuyoruz bundan. Bu çalışmayı yaparken Bolu'nun bütün kaynaklarını kullanarak yapacağız. Bakanlık olarak evde bakım uygulama aylığımız vardı. Bu yıllardır devam eden bir uygulama. Bakım veren kişiye ücret ödeme şeklinde. Hizmeti eve götürmeniz gerekiyor. Bizim esas hedefimiz problemi kaynağında çözebilmek. Bu durumda çoğu zaman memnuniyetsizlik görüyoruz. Şartlarımız çok iyi, konfor anlamında dört dörtlük olmamıza rağmen hakikaten büyük sıkıntılar görüyoruz. Biz yerinde destek hizmeti sunarsak büyük çapta sıkıntıları çözeceğimizi düşündük ve bu hizmeti uyguladık" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise projede yer almaktan dolayı büyük bir mutluluk içinde olduğunu belirterek,
diğer bir projeleri olan Alzheimer Bakım Evi Projesini de bu projeye katmak istediklerini dile getirdi.

Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği Başkanı Orhan Koç da yaptığı konuşmada projede emeği geçenlere teşekkür ederek, yaptıkları çalışmaları aktardı.

Kızılay Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka ise böyle güzel bir projenin içinde olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, yaptıkları çalışmaları aktardı.

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi tarafından projenin sunumu gerçekleştirildi ve proje ortaklarına düşen görevler anlatıldı.

Daha sonra proje ortakları tarafından "Bolu İli Evde Sağlık ve Bakım İşbirliği" protokol imzalandı.

Diğer taraftan bir başka proje olan "Alzheimer Bakım Evi İşbirliği" Protokolü de Vali Zahteroğulları ve diğer proje ortakları tarafından imzalandı.

"Bolu İli Evde Sağlık ve Bakım İşbirliği" projesinin ortakları Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bolu İl Müdürlüğü Türk Kızılay'ı Bolu Şube Başkanlığı, Bolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve Evde Sağlık ve Sosyal hizmetler Derneği.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bolu, Evde Sağlık ve Bakım Projesinde Pilot İl Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement